Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Is Max Verstappen Hamilton voorbij als snelste coureur op de grid? Technisch directeur Mercedes betwijfelt dat...

Uitgegeven door Bart • 28 april 2020 04:07 • Print artikel

Lewis Hamilton hoopt dit jaar op jacht te gaan naar evenaring van het record van zeven wereldtitels van Michael Schumacher. Waar de Duitser niet vies was van een tikkie uitdelen, hebben we de Brit altijd fair zien rijden. Dat is de mening van technisch directeur van Mercedes James Allison die betrokken was bij de laatste drie wereldtitels van Hamilton.

Lewis Hamilton


"Lewis is één van de oudste coureurs op de grid, maar rijdt nog steeds als één van de jongsten", zegt Allison in een video van Mercedes. "In een carrière met meerdere wereldtitels en ontelbaar veel overwinningen zul je moeite hebben om een moment te vinden waarin hij een vieze actie uithaalt."

"Je hebt hem vele, adembenemende dingen zien doen. Hij heeft veel gedurfde acties laten zien, maar je ziet hem geen ruwe dingen doen, botsautootje spelen of trucjes uithalen. Ik hoop dat hij dat blijft doen tijdens de rest van zijn carrière. Dan behoudt hij zijn smetteloze reputatie. Als je naar andere meervoudig wereldkampioenen kijkt, is dat sportieve gedrag ongeëvenaard. Dat is indrukwekkend."

Vanuit diverse hoeken klinkt het dat Max Verstappen Hamilton voorbij is als snelste coureur op de grid, maar Allison betwijfelt dat. "Lewis heeft een ongekende fysiek en zijn mentale toewijding is nog indrukwekkender."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS