Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Gilles Magnus versterkt AUGUST by NGT voor de finale van de Porsche Carrera Cup Benelux

Uitgegeven door HJ van Keulen • 22 september 2023 11:31

Tijdens de voorlaatste meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux op Circuit Zolder zette AUGUST by NGT een reeks goede prestaties neer, met Glenn van Parijs die tweede en vierde werd, terwijl Bertrand Baguette de eerste race als vierde afsloot en de tweede afspraak van het weekend won. Niet alleen blijft Glenn van Parijs zo mathematisch in de race voor de rijderstitel, maar de structuur die gezamenlijk wordt geleid door Lionel Hansen en Marc Maton heeft ook de toppositie in het teamkampioenschap heroverd. De finale op de Red Bull Ring in Oostenrijk is de volgende racemeeting!

AUGUST by NGT

Glenn van Parijs is dit seizoen de vaste rijder van het team, maar de tweede AUGUST by NGT Porsche 992 GT3 Cup is achtereenvolgens in handen geweest van Benjamin Paque en Bertrand Baguette”, legt teammanager Lionel Hansen uit. “Voor deze laatste meeting van het jaar is Benjamin echter actief in de Porsche Carrera Cup France in Monza, terwijl Bertrand niet op tijd kan terugkeren uit Japan, waar hij actief is in de Super GT, het hoogstaande kampioenschap dat hij vorig jaar won. We moesten dus op zoek naar de sterkst mogelijke oplossing om de kansen van AUGUST by NGT te vergroten in de jacht op één en misschien wel twee titels. Onze keuze viel op Gilles Magnus, de toerwagen- en GT3-rijder van Comtoyou Racing. Zijn snelheid staat nergens ter discussie en met hem kunnen we ons ook op de toekomst voorbereiden...”

Gilles Magnus is geen onbekende voor het team, dat voor het eerst met hem samenwerkte tijdens de meest recente editie van 24 Hours of Zolder. “We hebben hem inderdaad leren kennen tijdens de Limburgse klassieker", voegt Team Principal Marc Maton toe. “Toen zat hij achter het stuur van een van onze Porsche 992 GT3 Cup. Hij is een zeer getalenteerde jonge rijder, wat past bij de filosofie van het team. Bovendien werkt hij zeer professioneel, wat binnen AUGUST door NGT zeer wordt gewaardeerd. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Gilles Magnus de missie die hem wordt toevertrouwd, perfect zal uitvoeren...”

Gilles Magnus heeft in het verleden al op de Red Bull Ring in de TCR-competitie gereden en zal zonder twijfel de Porsche Carrera Cup Benelux-versie van de Porsche 992 GT3 Cup snel onder de knie krijgen... “Tijdens de 24 uur van Zolder hebben de wagens ABS en tractiecontrole, wat niet het geval is tijdens de wedstrijden van de Porsche Carrera Cup Benelux”, legt de jonge Antwerpenaar uit. “Dat betekent dat het voor mij zal zijn alsof ik vanaf nul moet beginnen. Ik weet dat de Porsche nog steeds een speciale auto is, met veel gewicht achteraan, maar het AUGUST by NGT-team heeft in Zolder laten zien dat het er helemaal klaar voor is, door beide poleposities met Glenn te behalen en een overwinning met Bertrand Baguette te scoren. Ik ben blij dat ik het stuur van hem overneem en ik zal er alles aan doen om zoveel mogelijk punten te behalen en het team te helpen het kampioenschap te winnen. Glenn heeft nog steeds een kans om kampioen te worden en strategisch gezien zullen we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat hij er helemaal in kan geloven. Wat zeker is, is dat ik erg uitkijk naar deze kans binnen een sterk team en op een circuit waar ik van hou...”

“Nu we de komst van Gilles Magnus officieel maken, willen we graag het Comtoyou Racing-team van Jean-Michel Baert en François Verbist bedanken, waarmee deze veelbelovende internationale rijder normaal aan het werk is”, voegen Lionel Hansen en Marc Maton er nog aan toe. “AUGUST by NGT is klaar voor de grote finale en laat de show beginnen!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS