Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

VIDEO - Porsche 99X Electric Gen3 onthuld in Franciacorta, nu in laatste testfase voor nieuw raceseizoen + FOTO'S

Uitgegeven door Peter Vader • 8 november 2022 20:40

De voorbereidingen voor seizoen 9 van het ABB FIA Formule E World Championship zijn in volle gang. Het TAG Heuer Porsche Formula E Team heeft de nieuwe Porsche 99X Electric inmiddels op verschillende circuits getest. “Onze nieuwe auto is geweldig”, aldus een tevreden Pascal Wehrlein, de Porsche-fabrieksrijder die vorig seizoen in Mexico de eerste Formule E-overwinning voor het merk behaalde. Samen met zijn nieuwe teamgenoot António Félix da Costa onderwierp hij de Porsche 99X Electric Gen3 aan een intensief testprogramma, onder meer op Circuit Mallorca. De nieuwste generatie van de volledig elektrische raceauto werd op 7 november onthuld in het Porsche Experience Center in Franciacorta, Italië.

Porsche 99X Electric Gen3-9

Seizoen 9 van ‘s werelds eerste elektrische raceserie markeert een nieuw tijdperk, omdat voor het eerst wordt gereden met raceauto's van alweer de derde generatie. Tijdens de intensieve voorbereidingen op de seizoensstart in Mexico City - op 14 januari volgend jaar - heeft het TAG Heuer Porsche Formula E Team belangrijke inzichten opgedaan. De nieuwe Gen3-auto’s, zoals de Porsche 99X Electric Gen3, zijn de snelste, lichtste, krachtigste en meest efficiënte elektrische raceauto’s ooit en zijn speciaal ontwikkeld voor scherpe duels op krappe stadscircuits.

Porsche 99X Electric Gen3-1

Florian Modlinger, Director Factory Motorsport Formula E, kijkt uit naar het nieuwe seizoen waarin alle teams weer vanaf nul beginnen. “De kaarten zijn met de nieuwe Gen3-auto's opnieuw geschud en alle teams opereren op hetzelfde technische niveau. Dat is een garantie voor spannende races.” De nieuwe Porsche 99X Electric werd op 7 november aan de wereld voorgesteld. Na de wereldpremière gaat het TAG Heuer Porsche Formula E Team de laatste voorbereidingsfase in, tijdens de Formule E pre-season test van 13 tot en met 16 december aanstaande op het circuit van Valencia in Spanje.

Porsche 99X Electric Gen3-3
Porsche fabrieksrijders 2023 Felix da Costa (links) en Pascal Wehrlein (rechts)

Porsche 99X Electric Gen3-2

Porsche 99X Electric Gen3-4

Porsche 99X Electric Gen3-5

Porsche 99X Electric Gen3-6

Porsche 99X Electric Gen3-7

Porsche 99X Electric Gen3-8Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS