Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Sander Dorsman - MP Motorsport blij met stap Sebastian Gravlund naar de Eurocup-3: "We staan er sterk voor"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 maart 2023 05:31

Het Deense talent Sebastian Gravlund promoveert komend seizoen naar de gloednieuwe Eurocup-3-klasse en blijft daarvoor bij MP Motorsport. Het 18-jarige lid van Team Denmark wil daarin voortbouwen op de ervaring die hij met MP heeft opgedaan in het Spaanse Formule 4-kampioenschap.

Sebastian Gravlund


Na eind 2021 al een reeks podiumplaatsen in het Deense Formule 4-kampioenschap te hebben gescoord, tekende Gravlund bij MP Motorsport voor zijn eerste volledige seizoen in de eenzitters. Dat resulteerde in een veelbelovend aantal puntenfinishes in het Spaanse F4-kampioenschap. In een parallel programma in de Deense F4 werd Gravlund intussen vice-kampioen.

De jonge Deen, die pas aan zijn tweede volle seizoen in de formuleauto’s begint, wil nu voortbouwen op de ervaring die hij in zijn eerste jaar heeft opgedaan. Dat doet hij door over te stappen naar Eurocup-3, de nieuwe opstapklasse tussen Formule 4, het Formula Regional European Championship by Alpine (FRECA) en de FIA Formule 3. Gravlund wordt teamgenoot van zijn landgenoot Sebastian Øgaard en de Mexicaan José 'Joss' Garfias, in een formatie van in totaal vier auto's. Eén coureur gaat MP nog aankondigen.

“Bij MP kunnen blijven voor mijn promotie naar Eurocup-3 is natuurlijk geweldig nieuws”, aldus Gravlund. “In 2022 ben ik gaan waarderen hoe MP professionaliteit combineert met een familiesfeer. Ik kijk ernaar uit om die vertrouwde teamomgeving goed te benutten nu ik aan mijn volgende uitdaging begin. Mijn deelname aan Eurocup-3 is een spannend vooruitzicht, het wordt mijn volgende stap op de talentenladder naar de Formule 1. Ik kan niet wachten!”

“Ik ben blij dat Sebastian deel uitmaakt van onze bezetting in het eerste seizoen van deze nieuwe klasse”, aldus Sander Dorsman, teammanager van MP Motorsport. “We zijn ervan overtuigd dat hij de belofte die hij bij ons in de Spaanse F4 heeft laten zien, gaat vertalen in een reeks uitstekende resultaten in Eurocup-3. Met onze twee Deense Sebastians en Joss staan we sterk voor 2023.”

Voordat hij de sprong naar de autosport waagde, reed Gravlund als cadet in zijn nationale kartkampioenschap, om in 2017 de overstap te maken naar de internationale kartwereld: eerst op 60 Mini-niveau, in 2018 in de OK Juniors. De laatste drie seizoenen reed Gravlund op OK-niveau. Daarin nam hij deel aan de Euro Series en Super Master Series van WSK en daarnaast het EK en WK van de CIK-FIA, waarin de Deen verschillende topklasseringen behaalde.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS