Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Voor derde jaar op rij geen FIA World Cup in Macau vanwege coronarestricties

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 juli 2022 15:05

De FIA heeft bekend gemaakt dat de FIA GT World Cup in Macau voor het derde jaar op rij niet gaat plaatsvinden. Dit werd bevestigd na een bijeenkomst van de World Motor Sport Council in Parijs. Het evenement dat in november zou gaan plaatsvinden is geannuleerd, evenals in 2020 en 2021 het geval was.

FIA World Cup in Macau


"Door de doorlopende Covid-19 quarantaine restricties en de daaraan verbonden logistieke uitdagingen in Azië gaat de FIA GT World Cup, traditioneel gouden op het Macau Guia Circuit, dit jaar niet door", zo luidt het statement van de FIA.

Ook de FIA Formule 3 World Cup en FIA WTCR gaan niet door. De regering van de speciale Macau Administratieve Regio heeft een quarantaineperiode voor alle mensen die het land binnenkomen. Voor Hong Kong en het vaste land van China geldt dat mensen het land alleen in mogen voor speciale doelen.

In 2020 en 2021 werd de GT-race in Macau wel gehouden met lokale deelnemers. In die twee edities wonnen respectievelijk Ye Hong Li en Darryl O’Young. De FIA GT World Cup is geannuleerd, maar in oktober keren wel de FIA Motorsport Games terug. De gaststad van deze editie is Marseille. Dat evenement krijgt voor de eerste keer een soortgelijke GT3-race als in Macau, alsmede twee Pro-Am races en een endurance race met zowel GT’s als LMP3’s.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS