Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

FOTO'S: BMW M team WRT voltooit eerste tests, Valentino Rossi viert debuut aan het stuur van de BMW M4 GT3

Uitgegeven door Deni Volkers • 5 oktober 2022 15:57

Barcelona - De samenwerking tussen BMW M Motorsport en BMW M Team WRT op het circuit is van start gegaan met een testdag op het F1 Circuit de Catalunya-Barcelona. Het team en enkele van zijn coureurs gebruikten de dag na de seizoensfinale in de Fanatec GT World Challenge Europe voor een eerste kans om ervaring op te doen met de BMW M4 GT3 waarmee het Belgische team komend seizoen gaat racen, parallel aan het testen met de BMW M Hybrid V8. Een van de coureurs achter het stuur van de BMW M4 GT3 was MotoGP-ster Valentino Rossi (ITA). BMW M-fabrieksrijder Philipp Eng (AUT) ondersteunde het Belgische team, zijn ervaring hielp het team om snel te wennen aan de nieuwe auto.

Valentino Rossi BMW M team WRT

Rekening houdend met de geplande raceoptredens voor het BMW M Team WRT met de BMW M4 GT3 in het seizoen 2023, was het doel van het testen om vroege indrukken van het rijgedrag te krijgen. Eng, die nauw betrokken was bij de ontwikkeling van de BMW M4 GT3 en er in 2022 al talloze races mee heeft gereden, stond klaar om veel nuttige informatie te verstrekken. Het Belgische team onder leiding van teambaas Vincent Vosse gaf enkele coureurs de kans om hun eerste ronden in de BMW M4 GT3 af te leggen. Onder hen Valentino Rossi, die in 2022 deelnam aan de Fanatec GT World Challenge Europe voor het Team WRT. "Het is slechts een eerste roll-out, gewoon om de auto te begrijpen en hoe we zouden kunnen werken", aldus Vosse. "Maar het is natuurlijk iets heel anders dan wat we weten."

Het raceschema voor de BMW M Team WRT met de BMW M4 GT3 in 2023 is nog niet bevestigd. BMW M Motorsport is momenteel in gesprek met alle aangesloten teams over het schema voor het nieuwe seizoen en zal hierover in nauwe samenwerking met die teams beslissingen nemen. Deze worden op een later moment bekendgemaakt. Hetzelfde geldt voor de beslissing over de chauffeurs voor volgend jaar.

Valentino Rossi

Valentino Rossi

Valentino Rossi

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS