Formule 1

"Misschien heeft Hamilton wel het meeste talent, maar de beste coureur in mijn ogen blijft..."

Uitgegeven door Bart • 26 april 2020 06:36

Fernando Alonso en Lewis Hamilton worden gerekend tot de beste coureurs ooit in de Formule 1. Met zes versus twee wereldtitels staat de Britse coureur aardig voor op de Spanjaard, maar niet iedereen gaat op de harde cijfers af. Zo geeft Nick Heidfeld aan dat hij Alonso het meest bewonderd. "Ik vind Alonso de meeste complete coureur", zo zegt Heidfeld in de F1-podcast Beyond the Grid. "Misschien heeft Hamilton wel het meeste talent van allemaal, maar de beste coureur in mijn ogen blijft Alonso."

Alonso Hamilton


"Fernando is wereldkampioen geworden in 2005 en 2006, maar hij verdiende zeker meer wereldtitels. Het was fantastisch om hem te zien rijden. Ik weet nog een jaar dat ik niet racete en als toeschouwer aanwezig was in Monaco. Ik kon dicht bij de baan komen en zag hoe dicht Alonso en Hamilton langs de muur reden. Ze hadden zo veel controle over de auto. Hamilton ging extreem dicht langs de muur, maar deed dat meer consistent dan Alonso."

"Ik hield ervan om tegen Alonso te racen", kijkt Heidfeld terug. "Hij was de coureur waar ik het liefste tegen reed. Puur omdat hij altijd eerlijk reed. Nou ja, hij reed vaak eerlijk."

Buiten de auto drukte Alonso vaak zijn wil door binnen een team en dat heeft hem niet altijd gebracht waar hij op hoopte. "Soms hoor je wel eens verhalen. Wat hij deed binnen een team en hoe hij bepaalde zaken aanpakte. Uiteindelijk heeft dat niet altijd in zijn voordeel uitgepakt. Hij is wel de coureur die ik graag nog zie terugkeren in de Formule 1."

Vergeet je Staatslot voor Koningsdag niet! Nog maar 1 dag! Heb je hem al?

Staatsloterij koningsdag

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS