Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Javier Sagrera stapt in bij MP Motorsport voor tweede jaar Eurocup-3

Uitgegeven door HJ van Keulen • 8 februari 2024 13:00

De Spanjaard Javier Sagrera heeft bij MP Motorsport getekend voor een tweede jaar in de nieuwe Eurocup-3-klasse. De 20-jarige coureur uit Torroella de Montgrí hoopt daarin zijn reeks podiumplaatsen uit 2023 te overtreffen.

Javier Sagrera stapt in bij MP Motorsport

Sagrera’s overstap naar MP Motorsport volgt op een strijdbaar eerste jaar in de Eurocup-3. Daarin zette hij met een tweede plaats op Monza zijn beste prestatie van het seizoen neer. Die vulde hij aan met een derde plaats op Spa – meteen in zijn eerste weekend in het kampioenschap – en later in het jaar nog eens een derde plaats op Jérez. Door bij die podiumplaatsen diverse puntenscores te laten noteren, eindigde Sagrera als achtste in de eindstand. Samen met MP hoopt de jonge coureur in 2024 mee te dingen naar overwinningen. Met Bruno Del Pino, Emmo Fittipaldi en Owen Tangavelou vormt Sagrera de sterke bezetting van het vier auto’s tellende team.

“Ik ben er heel blij mee dat ik met MP ga samenwerken voor mijn tweede seizoen in de Eurocup-3”, aldus Sagrera. “In 2023 heb ik een sterke basis gelegd voor een hernieuwde aanval op het kampioenschap. Ik voel dat ik klaar ben om vooraan mee te strijden. MP is een team dat van wanten weet en al tientallen jaren winnende auto’s bouwt. Ik kijk ernaar uit om in zo’n auto te stappen en de wereld te laten zien waartoe ik in staat ben.”

Javier Sagrera stapt in bij MP Motorsport

“We zijn er trots op dat we Javier aan boord hebben voor ons Eurocup-3-team van 2024”, aldus de teammanager van MP Motorsport, Sander Dorsman. “Javier reed in 2023 een sterk seizoen als onze tegenstander. Daarbij maakte vooral het podium in zijn debuutweekend indruk op me. Als hij voortbouwt op zijn ervaring in de klasse, weet ik zeker dat hij een aanwinst voor ons team is en elk raceweekend de resultaten naar huis kan rijden. Met Bruno, Emmo, Owen en Javier ziet onze Eurocup-3-bezetting er bijzonder sterk uit. Ik kan niet wachten om met hen aan de slag te gaan.”

Naast zijn volle seizoen in de Eurocup-3 maakte Sagrera vorig jaar al kennis met MP Motorsport door met het Nederlandse team deel te nemen aan twee ronden van het Formula Regional European Championship by Alpine. In 2021 en 2022 reed Sagrera vooraan mee in het GB3-kampioenschap. In beide seizoenen pakte hij daar podiumplaatsen. Nadat zijn kartcarrière in de KZ2-klasse te einde kwam, maakte hij eind 2019 in de Spaanse Formule 4 zijn debuut in de formuleauto’s.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS