Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

"MP Motorsport behoort bovendien tot de topteams in de formuleauto’s"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 maart 2023 06:01

De Spaanse tiener Bruno Del Pino Ventos gaat bij MP Motorsport van start voor zijn debuutseizoen in de nieuwe Eurocup-3. Na een veelbelovend eerste jaar in het Spaanse Formule 4-kampioenschap is de 16-jarige coureur klaar voor zijn tweede seizoen in de formuleauto’s.

MP Motorsport Bruno del Pino


Del Pino wordt de teamgenoot van de Mexicaan José ‘Joss’ Garfias en de Deense coureurs Sebastian Øgaard en Sebastian Gravlund, om zo voor MP een viermanschap te vormen in de nieuwe klasse. De Eurocup-3 bevindt zich tussen de Formule 4, het Formula Regional European Championship by Alpine en de FIA Formula 3 in en is bedoeld om jonge coureurs omhoog te helpen op de talentenladder. Del Pino past perfect in dit plaatje, want de jonge Spanjaard doet meteen een stapje hoger na zijn eerste seizoen in de Spaanse Formule 4. Del Pino maakte ook deel uit van de talentvolle Spaanse selectie voor de FIA Motorsport Games van afgelopen jaar. Daarin won hij een bronzen medaille.

“Ik ben blij dat ik mijn seizoen 2023 inga in de wetenschap dat ik Eurocup-3-coureur ben voor MP Motorsport”, aldus Del Pino Ventos. “Eurocup-3 is voor mij de perfecte opstap op de talentenladder. MP Motorsport behoort bovendien tot de topteams in de formuleauto’s, met alle mogelijkheden in huis om verder op te klimmen. Ik kijk er echt naar uit om met volle kracht het seizoen in te gaan.”

“Het is geweldig nieuws dat we Bruno aan boord hebben voor ons Eurocup-3-team”, aldus Sander Dorsman, de teammanager van MP Motorsport. “Vorig jaar liet hij zien dat hij een waardige tegenstander was in het Spaanse Formule 4-kampioenschap. Zijn rauwe talent viel daarin onmiddellijk op. Daarom zijn we blij dat we hem nu een contract kunnen aanbieden voor onze eerste campagne in de nieuwe Eurocup-3-klasse. Samen met Sebastian, Sebastian en Joss gaat Bruno een sterk team vormen dat elk weekend voor de punten strijdt, daar ben ik van overtuigd.”

In de opmaat naar zijn promotie naar de formuleauto’s kwam Del Pino uit in het Spaanse kartkampioenschap voordat hij in 2019 en 2020 internationaal doorgroeide naar OK Junior-niveau. Daarin nam hij deel aan zowel de CIK/FIA- als de WSK-kampioenschappen, om als negende te eindigen in het Europees kampioenschap. In de winterperiode draaide hij mee in de IAME Winter Cup voor X30 Junior-karts. In 2021 promoveerde Del Pino naar OK-niveau om punten te scoren in het Europees kampioenschap en zowel de Super Masters Series als de Euro Series van WSK. Bovendien werd hij negende in de WSK Open Cup. In 2022 scoorde hij regelmatig punten in de Spaanse F4. Daarnaast kreeg hij van de Ferrari Driver Academy een uitnodiging om een week te komen testen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS