Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Bruno Del Pino blijft bij MP Motorsport voor gecombineerde seizoen in Eurocup-3 en FRMEC

Uitgegeven door HJ van Keulen • 8 januari 2024 17:01

De Spaanse coureur Bruno Del Pino Ventos blijft bij het Nederlandse team van MP Motorsport voor een hernieuwde aanval op de Eurocup-3-klasse. Ter voorbereiding neemt het 17-jarige talent ook deel aan het Formula Regional Middle East Championship.

Bruno Del Pino Ventos blijft bij MP Motorsport

2024 wordt Del Pino’s derde jaar in de formuleauto’s. Komend jaar wil hij een tandje bijsteken nadat zijn debuutseizoen in Eurocup-3 hem naar de zevende plaats in de eindstand bracht. Aan het begin van 2023 promoveerde de jongeling na één seizoen in de Spaanse Formule 4 naar de Eurocup-3-klasse, die toen voor het eerst van start ging. Del Pino maakte in 2022 ook deel uit van de Spaanse selectie voor de FIA Motorsport Games, waarin hij een bronzen medaille won.

Ter voorbereiding op de 16 races in de Eurocup-3 neemt Del Pino deel aan het Formula Regional Middle East Championship. Dit kampioenschap wordt de komende maanden verreden op de circuits van Yas Marina en Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. De Spanjaard heeft daarin Nikhil Bohra als een van zijn teamgenoten.

“Ik ben heel blij dat ik bij MP Motorsport kan blijven voor een tweede aanval op de Eurocup- 3”, zei Del Pino. “Vorig jaar werkten het team en ik erg goed samen. Door voort te bouwen op de ervaring die ik in mijn eerste seizoen heb opgedaan, hoop ik dit jaar tot de koplopers te behoren. Daarnaast gaat mijn deelname aan het nog altijd groeiende FRMEC me helpen in mijn voorbereiding op mijn reguliere seizoen in de Eurocup-3. Ik kijk ernaar uit om in beide klassen van start te gaan!”

Bruno Del Pino Ventos blijft bij MP Motorsport

“Het is goed dat Bruno dit jaar opnieuw deel uitmaakt van onze Eurocup-3-bezetting”, aldus Sander Dorsman, de teammanager van MP Motorsport. “Vorig jaar is hij onderdeel geworden van de MP Motorsport-familie en we zijn blij dat hij voor het nieuwe seizoen opnieuw zijn vertrouwen in ons heeft uitgesproken. Met een gecombineerd programma van FRMEC en Eurocup-3 kan hij straks de kilometers maken die jonge coureurs nodig hebben om hun talent tot bloei te komen.”

In de opmaat naar zijn promotie naar de formuleauto’s kwam Del Pino uit in het Spaanse kartkampioenschap voordat hij in 2019 en 2020 internationaal doorgroeide naar OK Juniorniveau. Daarin nam hij deel aan zowel de CIK/FIA- als de WSK-kampioenschappen, om als negende te eindigen in het Europees kampioenschap. In de winterperiode draaide hij mee in de IAME Winter Cup voor X30 Junior-karts. In 2021 promoveerde Del Pino naar OK-niveau om punten te scoren in het Europees kampioenschap en zowel de Super Masters Series als de Euro Series van WSK. Bovendien werd hij negende in de WSK Open Cup. In 2022 scoorde hij regelmatig punten in de Spaanse F4. Daarnaast kreeg hij van de Ferrari Driver Academy een uitnodiging om een week te komen testen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS