Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

BMW Junior Team pakt hattrick voor BMW tijdens 54th Adenauer ADAC Rundstrecken-Trophy + UITSLAG

Uitgegeven door Johan van de Kerkhof • 19 april 2023 13:30

Het BMW Junior Team heeft de hattrick gepakt voor de autofabrikant uit München tijdens de 54e ADAC Circuit Trophy in Adenau. Daniel Harper, Max Hesse en Neil Verhagen eindigden na 28 ronden met 16,853 seconden voorsprong op Marco Wittmann en Maxime Martin in de Rowe Racing-BMW M4 GT3.

Hattrick BMW Junior Team 54e ADAC Circuit Trophy in Adenau

De derde plaats ging naar Christopher Mies, Christopher Haase en Patric Niederhauser in de Audi R8 LMS GT3 EVO II van Audi Sport Team Land Motorsport. Rowe Racing en Walkenhorst Motorsport hadden de eerste twee races gewonnen.

Vanaf de tweede plaats gestart, bevond het BMW Junior Team zich vanaf het begin van de race in de kopgroep. Zij namen na elf ronden de leiding en stonden die slechts twee keer kortstondig af aan de Falken Motorsports Porsche van Nico Menzel, Sven Müller en Martin Ragginger. Dat was een gevolg van verschillende pitstopstrategieën. "Het was absoluut een goede race", zei Hesse direct na afloop. "We hadden vanaf de ochtend een goed tempo en zaten ook in de kwalificatie in een goede positie. We waren alle drie erg blij met de auto. Het team en BMW M Motorsport heeft goed werk geleverd. De race verliep ook erg goed. In het begin hadden we wat problemen, maar daarna konden we weer naar voren komen. In de laatste twee ronden waren de omstandigheden wat moeilijk, maar uiteindelijk zijn we erg blij met onze overwinning." De Nr98-BMW van Rowe Racing met Dries Vanthoor pakte de vierde plaats.

54e ADAC Circuit Trophy Adenau P2 BMW Rowe Racing nr99

Niederhauser vierde zijn eerste podium in de NLS in de Land Audi. "Ik ben er vaak dichtbij geweest, maar tot nu toe was het gewoon niet genoeg", zei de Zwitser. "Het is geen wereldtitel, maar ik ben blij dat ik dit punt op mijn bucketlist heb afgevinkt. Alles moet altijd passen op de Nordschleife. Dat was bij ons vandaag het geval." Teamgenoot Mies had tijdens zijn stint te kampen met veel verkeer: "Het was een moeilijk ritme vandaag, want er waren een paar incidenten en code 60-fases. Maar vanuit prestatieoogpunt kunnen we tevreden zijn. BMW had vandaag uiteindelijk iets meer geluk."

54e ADAC Circuit Trophy Adenau Dries Vanthoor

Het Frikadelli Racing Team met onder andere Indy Dontje zette een eerste uitroepteken achter de race. Dontje en zijn team eindigden als elfde nadat ze in de vorige wedstrijd - de NLS 2 - helemaal niet gefinished waren omdat ze betrokken waren bij een ongeluk. De Nederlander kon bovendien nu eindelijk voor de eerste keer dit seizoen de broodnodige kilometers maken. David Pittard en Felipe Fernández Laser boekten hun beste resultaat van het seizoen met de zesde plaats in de Ferrari 296 GT3. Daarbij noteerde het duo ook de eerste snelste ronde. Eveneens met Italiaans temperament reden Christian Kohlhaas, Stefan Aust en Luca Ludwig hun Ferrari naar de eerste plaats in het ProAm klassement van de GT3 klasse SP9. Uiteindelijk eindigden ze als dertiende algemeen.

De kwalificaties voor de 24 uursrace staan gepland voor komend weekend van 22 en 23 april op de Nürburgring-Nordschleife. BMW M-fabrieksrijders Connor De Phillippi (USA) en Erik Johansson (SWE) staan daar op de grid in hun BMW M4 GT3 van het BMW M Team RMG. De 24 uursrace zelf wordt verreden op 20 en 21 mei.

54e ADAC Circuit Trophy Adenau Indy Dontje Frikadelli Racing team
Het Frikadelli Racing Team met onder andere Indy Dontje, zette een eerste uitroepteken achter hun race met P11 en de Nederlander kon bovendien nu eindelijk voor de eerste keer dit seizoen de broodnodige kilometers maken.

Uitslag 54e ADAC Circuit Trophy in Adenau:

1e Nr44 SP9 Pro  BMW M4 GT3              BMW Junior Team 
Daniel Harper, Max Hesse en Neil Verhagen

2e Nr99 SP9 Pro BMW M4 GT3 ROWE RACING
Marco Wittmann en Maxime Martin

3e Nr39 SP9 Pro Audi R8 LMS GT3 EVO II AUDI SPORT TEAM LAND
Christopher Mies, Christopher Haase en Patric Niederhauser

4e Nr98 SP9 Pro BMW M4 ROWE RACING
Sheldon Van Der Linde en Dries Vanthoor


Nurburgring_Langstrecken_Serie_logo


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS