Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Sztuka waagt met MP Motorsport de sprong naar de FIA Formule 3

Uitgegeven door HJ van Keulen • 19 januari 2024 13:01

Regerend Italiaans Formule 4-kampioen Kacper Sztuka neemt in 2024 deel aan het FIA Formule 3-kampioenschap. De snelle jonge Pool, die onlangs deel is gaan uitmaken van het Red Bull Junior Team, heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met het Nederlandse MP Motorsport.

Kacper Sztuka Red Bull Junior Team MP Motorsport

Sztuka veroverde in 2023 de Italiaanse F4-titel met maar liefst negen overwinningen, 12 podiumplaatsen, acht pole positions en acht snelste ronden. Daarna maakte de 17-jarige coureur uit Cieszyn voor het eerst kennis met de FIA F3 tijdens een tweedaagse naseizoenstest op Imola. Daar klokte hij al snel tijden die hem in de top-12 van de gecombineerde testresultaten tilden. Die snelheid sterkte beide partijen in de overtuiging dat Sztuka en MP een sterke combinatie konden vormen voor het FIA Formule 3 van 2024. De Pool wordt bij MP teamgenoot van Tim Tramnitz, die eveneens kort geleden toetrad tot het Red Bull Junior Team, en een derde coureur die binnenkort wordt bekendgemaakt.

“Ik ben ontzettend blij dat ik met MP Motorsport de stap naar de FIA F3 mag maken”, aldus Sztuka. “Het team heeft altijd sterk gepresteerd in de klasse, wat me zeker gaat helpen bij een soepele transitie van F4 naar F3. Ik vond de auto geweldig toen ik ermee testte op Imola en kan niet wachten om er weer mee te gaan rijden voor extra tests en natuurlijk het nieuwe seizoen dat voor de deur staat. Het wordt een enorme uitdaging, maar ik ben er klaar voor!

Kacper Sztuka Red Bull Junior Team MP Motorsport

“We heten Kacper van harte welkom bij het team”, aldus Sander Dorsman, de teammanager van MP Motorsport. “Hij heeft een sensationeel seizoen in de Italiaanse F4 achter de rug: de uitnodiging om deel uit te maken van het Red Bull Junior Team was een beloning voor een briljant jaar. Vervolgens toonde hij meteen zijn belofte tijdens de test op Imola. Daarom hebben we er alle vertrouwen in dat Kacper klaar is voor een sterk debuut in FIA F3. Het hele team kijkt ernaar uit om met zowel Kacper als Tim samen te werken.”

Na een succesvolle kartcarrière debuteerde Sztuka in 2021 in de formuleauto’s. Na zijn eerste jaar in de Italiaanse F4 voegde hij in 2022 geselecteerde ronden van het Duitse F4-kampioenschap aan zijn programma toe. Hij sloot het seizoen 2022 af als zesde in het Italiaanse kampioenschap en tiende in het Duitse kampioenschap, ondanks het feit dat hij slechts aan zes ronden van de laatstgenoemde klasse deelnam. In de winter van 2023 werd hij de eerste kampioen van de nieuwe Formula Winter Series, met vijf overwinningen en vier poles uit zes races, om daarna naar de Italiaanse F4-titel van 2023 te stormen. Hij voegde daar nog meer succes aan toe in geselecteerde ronden van het Euro 4-kampioenschap, via één overwinning, drie podiumplaatsen en drie poles.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS