Formule 1

Esteban Ocon: "Waarschijnlijk het beste nieuws van het jaar"

Uitgegeven door Peter Vader • 13 augustus 2023 10:01

De Fransen zijn momenteel volop in het nieuws. Gaat het niet over de ontslaggolf van kaderleden bij hun ambitieuze Alpine, dan is hun Grand Prix wel gespreksonderwerp. Saai is het in ieder geval niet met de Fransen. Esteban Ocon is opgetogen over de recente speculaties dat de Formule 1 Grand Prix van Frankrijk mogelijk nieuw leven kan worden ingeblazen, en stelt dat dit "waarschijnlijk het beste nieuws van het jaar" is. De Franse GP keerde terug naar de F1 na een onderbreking van 10 jaar in 2018 op het Circuit Paul Ricard, maar het evenement werd slechts vier keer verreden voordat het weer afwezig was op de kalender van dit jaar.

Esteban_Ocon_Rd_1_Bahrain_Grand_Prix

Steun van Macron
Vorige maand beloofde de Franse president Emmanuel Macron echter zijn steun aan het land dat strijdt om een vaste plek op de F1-kalender. Ocon, die de helft vormt van een volledig Franse line-up met Pierre Gasly bij het Engels-Franse Alpine-team, gelooft dat het absoluut noodzakelijk is dat zijn land gastheer is van een F1 Grand Prix. "Het is geweldig nieuws," zei Ocon. “Voor mij is dat waarschijnlijk het beste nieuws van het jaar. Er zijn veel mensen bij betrokken die oplossingen proberen te vinden, mensen die vroeger aandrongen op de terugkeer van de Grand Prix. Het is goed om te zien dat het de goede kant op gaat. We zouden een Franse Grand Prix moeten hebben, we zijn een grote autosportnatie, we hebben grote fabrikanten. We hebben een volledig Frans team, met ook coureurs, dus het zou geweldig zijn om het terug te zien komen."

Nog geen locatie bepaald
President Macron zou de burgemeester van Nice, Christian Estrosi, en FFSA-president Nicholas Deschaux de gelegenheid hebben gegeven om gesprekken te voeren met F1 en Liberty Media. Het duo is naar verluidt ook belast met het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie, maar er is geen locatie aangewezen als de terugkeer van de Franse GP groen licht krijgt. Een stratencircuit in Nice wordt aangeprezen als een optie, die eerder in overweging werd genomen toen de toekomst van de Grand Prix van Monaco in gevaar was.”

Zeven circuits in 58 jaar
De Franse GP had eerder een plaats op de F1-kalender ingenomen sinds het F1-wereldkampioenschap in 1950 werd opgericht. Dit liep onafgebroken door tot 2008. Gedurende die tijd werd het evenement gehouden op zeven verschillende circuits, met als afsluiting Magny-Cours, dat de rechten had overgenomen om de Grand Prix van 1991 te organiseren.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS