Formule 1

Lando Norris wist al dat hij kon winnen: "Vertelde het begin dit jaar al"

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 mei 2024 15:04

Lando Norris verraste vorige week vriend en vijand door op dominante wijze de Grote Prijs van Miami op zijn naam te schrijven. De Britse McLaren-coureur herinnert zich nu zijn uitspraak van enkele maanden geleden. Toen voorspelde hij al dat hij dit jaar races kon geen winnen.

Lando Norris McLaren

Als sinds zijn debuut in 2019 geldt Norris als één van de grootste talenten op de huidige Formule 1. Toch greep hij vaak nét naast de overwinning, maar in Miami bewees hij het wel degelijk te kunnen. Net als bij zijn Britse voorganger, Jenson Button, duurde het even, maar won hij zijn eerste race met overmacht.

In gesprek met de internationale media haalt Norris zich voor de geest dat hij aan het begin van het jaar zei dat hij dit seizoen kon gaan winnen: "Ik vertelde aan het begin van het jaar al dat we races konden winnen. Veel mensen twijfelden daaraan, maar het is een feit dat ik dat heb gezegd. Ik denk dat ze twijfelden of McLaren races kon winnen. Ik had vertrouwen en ik wist diep van binnen dat onze tijd eraan zat te komen. Het team heeft fantastisch werk geleverd, vorig jaar zaten we hier niet eens in Q2 in de kwalificatie!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS