Formule 1

Red Bull Ford ondanks spanningen binnen het team een zekerheidje: “Volgende fase van de ontwikkeling”

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 mei 2024 17:33

De rust bij het team van Red Bull is nog niet wedergekeerd. Sinds de interne machtsstrijd bezig is, wordt er met modder gegooid en zijn er alle verschillende mensen ernstig beschadigd. De sfeer is er ook niet bepaald op vooruit gegaan, gelukkig blijft Max Verstappen er stoïcijns onder en staat hij aan de leiding in de F1-stand. Red Bull gaat vanaf 2026 samenwerken met Ford, maar willen de Amerikanen wel worden meegetrokken in deze put? Red Bull-CEO Oliver Mintzlaff gaat er gewoon van uit dat er in 2026 een Ford achterin de Red Bull ligt.

Red Bull Ford
Laten we voor Max Verstappen hopen op een aerodynamischere auto voor 2026

Sinds het begin van de Horner-gate is er veel gebeurd bij het team. Zo zijn er twee kampen ontstaan als het gaat over het leiderschap van Horner binnen Red Bull. Ook zal het vertrek van Adrian Newey een diepe wond achterlaten. Het Amerikaanse Ford gaat vanaf 2026 de motoren leveren voor Red Bull, maar Amerikanen houden doorgaans niet van grote controverses.

Toch is Mintzlaff standvastig. In gesprek met Bild vertelt hij over de aankomende samenwerking met Ford: "We zijn niet sinds gisteren bezig met de voorbereidingen voor 2026. Natuurlijk is het bouwen van onze eigen motor een grote taak en uitdaging, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we deze stap onder de knie kunnen krijgen. Dit is de volgende fase in de ontwikkeling van Red Bull."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS