Autosport NL • BMW M2 Cup

De bekende druppel: ondanks dubbel podium voor zowel Pim als Lorenzo van Riet bij Jack's Racing Days stoppen ze met racen

Uitgegeven door Bart • 12 augustus 2021 20:06

Assen – Autocoureurs Pim en Lorenzo van Riet uit Castricum hebben beiden een succesvolle Jack’s Racing Days achter de rug. Vader Pim kwam in de Mazda MX-5 Cup twee keer als derde over de finish en was bovendien in beide races de beste in de Gold-klasse. Zoon Lorenzo eindigde twee keer als derde in de BMW M2 Cup. Ondanks het plezier met racen, was er achter de schermen de nodige frustratie, die er uiteindelijk ook voor zorgde dat de snelle coureurs stoppen met de races in de BMW M2 cup en Mazda MX-5 Cup.

Lorenzo en Pim van Riet

De tribunes van het TT Circuit van Assen waren voor het eerst in een weekend van de Mazda MX-5 Cup en de BMW M2 Cup goed gevuld. Liefst 45.000 racefans trokken naar het evenement dat voorheen bekend stond als de Gamma Racing Days. Lorenzo: “Het was heel mooi om weer voor publiek te rijden. Het liefst rij je natuurlijk voor 100.000 man, maar dit was al weer heel mooi.”

Pim van Riet

Ook Pim van Riet genoot met volle teugen van het racen op het TT-circuit. De fans kregen in de Mazda MX-5 Cup een geweldige strijd voorgeschoteld. Pim was een van de grote smaakmakers. Hij reed als een jonge leeuw en zat zowel op zaterdag als op zondag in een kopgroep van zo’n zes à zeven auto’s. In de race op zondag was het verschil tussen de nummer 1 en 5 slechts 0,636. “Ik heb echt enorm genoten van deze races in Assen. Ik had eerste, derde of vijfde kunnen worden, het zat enorm dicht bij elkaar. De Mazda MX-5 Cup is gewoon altijd verzekerd van spektakel. De auto’s gaan allemaal even hard en het is echt leuk racen.”

De kwalificatie verliep wat minder voor Pim van Riet, maar dat werd in de races snel goedgemaakt. “In de kwalificatie hadden we wat aan de auto veranderd, maar dat pakte niet goed uit. In de eerste race startte ik als zesde, maar na de eerste bocht lag ik direct eerste. De hele race heb ik bij de eerste drie plaatsen gereden en uiteindelijk als derde geëindigd. In de regen ben je al snel wat voorzichtiger, maar dat hoeft in deze auto eigenlijk helemaal niet. Die auto laat meer toe dan je zou denken.”

De regen viel ook vlak voor de start van de BMW M2 Cup, maar Lorenzo van Riet koos net als een aantal andere coureurs toch voor slicks. “In de kwalificatie zijn veel tijden afgenomen vanwege tracklimits, maar uiteindelijk had ik P2 en voor race 1 pole position. We kozen ondanks de regen voor slicks en dat pakte goed uit. Na zo’n twintig minuten kon ik de koppositie pakken, maar ik werd weer terug ingehaald. Daarna kwam er tot twee keer toe Full Course Yellow. Net op het moment dat ik op mijn teller zat te kijken hoe hard ik reed, ging het licht weer op groen. Ik was te laat en viel terug. Daardoor kwam ik als vierde over de streep, maar door een straf voor iemand anders eindigde ik alsnog als derde. Het is niet waar ik op gehoopt had, maar derde is toch een prima resultaat.”

Lorenzo van Riet

De snelle coureur van Ferry Monster Autosport liep vroeg in de tweede race op zondag schade op. “Ik ging aan de leiding tot iemand een onmogelijke actie probeerde. Hij reed vol bij me naar binnen, ik had veel schade en viel terug naar de laatste plaats. Ik dacht dat het over was door de schade, maar ik voelde al snel dat de auto nog goed was en de snelheid erg goed bleek te zijn. Ik kon al snel auto’s inhalen. Daar kreeg ik weer motivatie van. Zo kon het gebeuren dat ik als tweede over de finish kwam, maar door een 5 seconden straf van Caresani zou ik als P1 finishen. Helaas kreeg ik 2 uur na de race een onterechte straf wat mij weer naar P3 degradeerde." Dit was de bekende druppel...

Inmiddels hebben Pim en Lorenzo van Riet besloten om te stoppen met racen bij VRM. Lees op de Facebook-pagina van Lorenzo van Riet waarom de heren tot dit besluit zijn gekomen. Check HIER het statement van Lorenzo van Riet!

Lorenzo en Pim van Riet worden ondersteund door Van Vlotencar Amsterdam Noord Mazda en Ford dealer, Black Bull Chiptuning en Chiptuning Castricum, XYTO Media B.V., Renova en FEBO.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS