Autosport NL • BMW M2 Cup

Jayden Post pakt veel punten tijdens eerste ronde BMW M2 Cup en ziet perspectief voor rest seizoen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 april 2023 02:15

ZANDVOORT – De vierde en vijfde plek tijdens de eerste ronde van de BMW M2 Cup waren niet helemaal de resultaten waarop autocoureur Jayden Post had gehoopt, maar hij zag genoeg aanknopingspunten voor een succesvol seizoen. De achttienjarige racer uit Rockanje scoorde op het circuit van Zandvoort waardevolle punten en tankte genoeg zelfvertrouwen voor de komende races.

Jayden Post BMW M2


“Ik heb veel punten kunnen pakken, ben niet uitgevallen, dus dat is goed, maar er had wel een podiumplaats in gezeten”, concludeerde Jayden. De coureur van Ferry Monster Autosport verweet het zichzelf dat hij met name in de eerste race niet beter had gepresteerd. “Omdat we maar twee sets banden in een weekend mogen gebruiken, reed ik in de eerste race op de banden waarmee ik de kwalificatie had gereden. Maar die had ik ‘overpushed’. Daardoor waren ze niet goed genoeg meer voor de race”, gaf hij ruiterlijk toe.

Jayden Post door de banking op Circuit Zandvoort


“In de tweede race kreeg ik een tikje. Daardoor raakte mijn stuurfusee krom stond het stuur 45 graden naar links. Dat is het leven van een coureur. Je moet je erop aanpassen. Na een paar rondes was ik er wel aan gewend. Omdat mijn banden schuin stonden door de stuurfusee, reed ik vijf rondes voor het eind mijn linkervoorband lek. Ik heb met die lekke band doorgereden en werd nog door iemand ingehaald.”

Gezien de omstandigheden had Jayden er het maximale uitgehaald. Maar het gevoel dat er een podiumplaats in had gezeten, bleef knagen. Zeker ook omdat hij in de trainingen had gezien dat hij daarvoor snel genoeg was. “De kwalificatie ging daarna iets minder. Ik had meer rust moeten bewaren. Ik reed de derde tijd. Daarmee was ik wel tevreden, maar het had beter kunnen zijn.”

Al met al bood zijn resultaat in Zandvoort genoeg perspectief voor de volgende race. Die wordt gehouden op de Red Bull Ring in Oostenrijk. “Daar moeten we verder naar voren kunnen eindigen aangezien het circuit niet heel technisch is. Al is bocht twee lastig door de hairpin. Daar moeten we kunnen meedoen om een podiumplaats.”

Jayden reed nooit eerder op de baan, maar, zegt hij, in de simulator rijdt hij altijd goede tijden. “Ik zal als ik er eenmaal in het echt rijd, wel een paar ronden nodig hebben om de baan goed te leren kennen, maar ik heb er een goed gevoel over.”

Jayden Post BMW M2


Vorig jaar werd Jayden bij zijn debuut in de BMW M2 Cup zesde in het eindklassement. Dat was bepaald verdienstelijk. Bovendien toonde hij zijn talent op het befaamde circuit van Spa-Francorchamps waar Jayden bij zijn debuut op dit gave F1-circuit gelijk won. “Ik heb vorig jaar een hoop ervaring opgedaan. Ik heb grote stappen gemaakt. Het is een leuke auto, maar je moet er echt aan gewend zijn om er hard mee te gaan. Je moet veel snelheid meenemen in de bochten en de auto echt laten rollen omdat hij heel zwaar is. Banden sparen is ook belangrijk omdat de auto zo zwaar is.”

Jayden bedankt zijn ouders, familie, zijn coach Bas Schouten, alle sponsoren, Ferry Monster voor de steun en dat de auto tiptop klaarstond.

Jayden Post wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Polmai, Ferry Monster Autosport, Opa & Oma, Post Steigers Schiedam BV., Johnny Doodle, S-Trucks.eu, BMW M Motorsport De Maassche, Goud Rotterdam en BBCI Frijwijk.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS