Autosport NL • BMW M2 Cup

Jayden Post herstelt zich goed in Zandvoort en kijkt al uit naar Spa-Francorchamps: "Hele leuke baan"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 oktober 2022 01:12

Zandvoort – Jayden Post heeft tijdens de Trophy of the Dunes op Circuit Zandvoort net geen podium kunnen pakken in de BMW M2 CS Cup. De snelle coureur uit Rockanje moest door een crash in de kwalificatie van achteren komen, maar liet in beide races zien te kunnen knokken. Dat leverde de in Schiedam geboren Jayden uiteindelijk P5 en P6 op. In de tweede race betekende dat voor de rijder van Ferry Monster Autosport de vierde plaats in zijn klasse NL.

Jayden Post

Het weekend begon voor Jayden met pech tijdens de trainingen op zaterdag. “Tijdens de eerste sessie hadden we te maken met brandstofproblemen, de brandstofpomp bleek kapot. In de tweede training ging het wel goed en mochten we zeker niet klagen. In die sessie heb ik 19 ronden kunnen rijden en reed ik de vijfde tijd.”

Helaas ging het mis tijdens de kwalificatie op zaterdagmiddag. “Ik had een zware crash en daardoor liep ik de rest van het weekend achter de feiten aan. Het liep gewoon niet in die sessie. Uiteindelijk moest ik het doen met negende en achtste startplek voor de races. Dan moet je van ver komen en dat is zeker niet makkelijk.”

Jayden Post

In de eerste race liet Jayden fraaie dingen zien. “De eerste race ging wel goed. Ik ben als vijfde gefinisht en dat ondanks problemen met de banden. Deze banden hebben een hoge degradatie en worden snel minder. Net voor de pitstop waren mijn banden klaar. Je moet heel gecontroleerd rijden en kunt niet echt pushen. Je moet heel netjes rijden en dat maakt het best moeilijk. In de tweede race heb ik ook een paar plaatsen gewonnen en eindigde ik als zesde.”

Jayden keek na de tweede race in Zandvoort al uit naar het volgende raceweekend op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps. In juli maakte hij al succesvol kennis met het circuit in de Ardennen. Destijds maakte hij een uitstapje naar de Supercar Challenge om het circuit te leren kennen voor de BMW M2 CS Cup. “Spa is een supergave baan. Tijdens de Supercar Challenge was het enorm opletten op de veel snellere prototypes. Hun snelheid was heel lastig in te schatten, maar het was een topervaring en ik heb veel leuke mensen ontmoet.”

Jayden Post

“Door dat weekend heb ik nu veel baankennis van Spa, al zullen het over twee weken andere omstandigheden zijn”, zo verwacht Jayden. “Het zal kouder zijn, maar het blijft een hele leuke baan. De BMW M2 is ook leuk in de regen, dan heeft hij veel grip. Na Spa volgt nog het raceweekend in Assen. Daar heb ik pas één keer gereden tijdens een testdag, dus voor die tijd zal ik nog veel trainen in de simulator. We gaan nog twee weekenden knallen!”

Jayden Post wil graag Ferry Monster, zijn ouders en zijn sponsoren bedanken voor de hulp en de geleverde bijdragen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS