Autosport NL • BMW M2 Cup

Senna van Soelen slaat dubbelslag in BMW M2 Racing Cup op de Red Bull Ring: "Echt een heel goed weekend"

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 mei 2023 18:55

STIERMARKEN, Oostenrijk - Senna van Soelen liet zich tijdens de tweede ronde van de BMW M2 CS Racing Cup van zijn allerbeste kant zien. De zeventienjarige autocoureur van Bas Koeten Racing reed samen met de Zuid-Afrikaanse rijder Leyton Fourie op de Oostenrijkse Red Bull Ring naar grote successen. De jongeling uit Oostvoorne won met zijn teamgenoot in de Renova-BMW beide races en breidt zijn voorsprong in het kampioenschap uit. Lang de tijd om na te genieten heeft hij niet. Komend weekend rijdt hij alweer de eerste ronde van het Duitse M2-kampioenschap in Oschersleben.

Red Bull Ring Senna van Soelen podium BMW M2 CS Racing cup


"Het was echt een heel goed weekend", begint Van Soelen. "We hebben de volle buit binnen kunnen halen, pole positie en twee overwinningen. Ik heb vorig jaar al een keer gereden op de Red Bull Ring, dus ik wist wel al wat ik moest verwachten. Het lijkt een hele makkelijke baan, maar hij is echt super technische en niet zo makkelijk als dat hij lijkt. Ik vind het zelf echt een geweldig circuit."

Start BMW M2 Racing Cup


Dit weekend reed Senna voor het eerst samen met de Zuid-Afrikaan Leyton Fourie. Samen met het hele team hadden ze besloten om Fourie de kwalificatie te laten rijden. Dat bleek een goede zet te zijn: "Leyton reed de kwalificatie en hij ging echt heel snel. In de eerste race had ik een slimme strategie waardoor we konden winnen', liet Senna optekenen. "Ik reed het eerste deel van de race en Leyton het laatste deel. Het voelde wel raar dat ik vanuit de pits moest kijken hoe Leyton de race won, dat heb ik nog niet eerder meegemaakt.” Senna geeft toe dat hij in de laatste minuten flink wat spanning had, voordat zijn teamgenoot de BMW M2 van Bas Koeten Racing over de streep bracht.

"In de tweede race startte Leyton de race en begonnen we op nieuwe banden. Hij reed een hele goede eerste stint en zorgde voor een mooi gat richting de pitstops. Toen ik na een half uur instapte hadden we dus al voorsprong en dat hebben we kunnen uitbouwen naar negen seconden. Met een mooi gevoel vertrokken we weer van het circuit."

Van Soelen blijft niet stilzitten en reed vanuit de Oostenrijkse bergen van Stiermarken direct door naar het Duitse Oschersleben. Komend weekend racet de beloftevolle coureur in Duitsland voor de openingsronde van het Duitse BMW M2-kampioenschap. In het Duitse M2-kampioenschap racet hij binnen vier maanden zes evenementen en rijdt hij voor Project 1-racing op onder andere Oschersleben, de Nürburgring, de Norisring en de Red Bull Ring. Komend weekend rijdt hij zijn eerste race van het seizoen in Oschersleben: “Het format van de cup is heel leuk en echt uniek. Team Project 1 prepareert alle auto’s en dat is natuurlijk wel heel handig.” Vorige week testte Van Soelen op Oschersleben en dat zag er veelbelovend uit: "De top vier zat heel dicht bij elkaar en daar zaten we mooi tussen. Ik ben ervan overtuigd dat dit ook weer mooie races gaan worden."

Senna van Soelen


Dit jaar rijdt Van Soelen nog op onder andere op de Hockenheimring, Spa-Francorchamps, Assen en Zandvoort. In het Benelux-kampioenschap heeft Van Soelen inmiddels een comfortabele leiding opgebouwd die hij de komende races gestaag hoopt uit te bouwen.

Ook achter de schermen wordt er hard gewerkt. Het management haalde Baron Rum/ Baron Lifestyle binnen als nieuwe partner.

Senna van Soelen wil graag zijn data engineer Sven Spijkers, monteur Jens Stijsigr, Leyton Fourie, Bas Koeten Racing, zijn sponsoren en familie bedanken voor de mogelijkheid om het Duitse en Benelux-kampioenschap te rijden. Senna wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Renova, Hotek, Absolute Motors, GP Products, Lambert&Company, Bakker Bouw, Lavista, Koel Vrieshuis Reimerswaal, Textaafoam en Baron Rum.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS