Autosport NL • BMW M2 Cup

Gianni van de Craats en Sen Roodenburg scoren belangrijke podiumplekken in de BMW M2 CS Cup

Uitgegeven door Frank Korsel • 14 juli 2023 04:02

ZOLDER – Sen Roodenburg (19) en teamgenoot Gianni van de Craats (17) reden afgelopen weekend alweer hun derde raceweekend in de BMW M2 CS Cup op het circuit van Zolder. De Belgische omloop is net vier kilometer en staat bekend als een zeer technische baan met uitdagende bochten. De twee jonge coureurs, die uitkomen voor het topteam van Bas Koeten Racing, kenden opnieuw een prima weekend. Ze eindigden namelijk in beide race op de derde positie en maken nog altijd kans op het kampioenschap.

Sen Roodenburg en Gianni van der Craats Supercar Madness 2023


“Zolder was niet mijn favoriet en is dat dit weekend ook niet geworden”, begint Van de Craats grappend. “Het is een prima baan om op te rijden, maar het is niet mijn favoriet. Ik ben meer fan van snelle circuits als Zandvoort en Spa-Francorchamps. Zolder is wat technischer en langzamer.” Teamgenoot Sen Roodenburg was vooral blij dat het een foutloos weekend was: “Het was weer een goede opsteker nadat de laatste race op de Red Bull Ring niet geweldig was. We zijn er dit keer gelukkig niet afgetikt door iemand”, grapt Sen. “Zo willen we het houden!”

Het beloftevolle duo begon het weekend met een test van drie uur: “Daar hebben we veel gereden, dingen aan de afstelling gedaan en probeerde we ons vooral te focussen op de lange stints. We hebben vooral op oude banden gereden om dat beter onder controle te krijgen.” Sen beaamt de woorden van Gianni: “Goed omgaan met de banden blijft toch wel lastig. Op nieuwe banden is het makkelijk om heel hard te gaan en op de limiet te komen, maar op oudere banden blijft dat moeilijk.”

BMW M2 CS Cup Sen Roodenburg en Gianni van der Craats Supercar Madness 2023


Gianni nam de kwalificatie ditmaal voor zijn rekening en noteerde een knappe vierde tijd in de M2. Dit betekende dat ze beide races vanaf de vierde positie moesten aanvangen. Sen startte de eerste race en was als een kanon weg bij de start: “Ik had echt een hele goede start en schoot meteen langs de nummer twee. Hij zag mij alleen niet, dus raakten we elkaar bijna. Gelukkig hebben we allebei een ongeluk kunnen voorkomen en zijn we als derde de pits ingegaan. Mark van der AA voor ons viel uit en zijn we uiteindelijk derde geworden.”

“Vooral race 2 was erg positief”, zegt Gianni opgetogen. “We hadden goed de snelheid te pakken en bij de start ging ik meteen van P4 naar P2 en kon ik bijna de leiding overnemen. De banden blijven lastig om te managen. Ik viel in mijn stint terug naar P3 en Sen heeft het uiteindelijk mooi afgemaakt.” .

“Om twee keer op het podium te eindigen is natuurlijk erg positief. Wat het kampioenschap betreft kan er nog een hoop gebeuren. Het blijft een technische sport en er kan bij iedereen een keer iets mis gaan. Het gaat wel lastig worden, gezien het talent om ons heen. We blijven ons best doen en punten scoren”, zegt Gianni over een zeer positief weekend in Zolder. “Ik denk dat het wel een goed weekend is geweest. Qua punten en podiumplekken zaten we er goed bij en hebben we gewoon weer gemaximaliseerd”, voegt Sen er nog eens aan toe.

Het duo heeft al drie evenementen in de BMW M2 achter de rug, er staan nog drie evenementen op de kalender en in het kampioenschap kan er nog een hoop gebeuren. Toch durft vooral Sen heel stiekem te hopen dat ze een gooi kunnen doen naar de titel: “Het kampioenschap kan nog alle kanten op. Ook als we tweede worden zou ik al heel tevreden zijn. Ik heb vorig jaar in de Fiesta’s gezien hoe het allemaal kon lopen, dus het is lastig om er iets over te zeggen.”

BMW M2 CS Cup Gianni van de Craats en Sen Roodenburg


Gianni is vooral erg te spreken over de ondersteuning die ze binnen het team van Bas Koeten krijgen: “Na drie evenementen heb ik veel geleerd en blijven we ons ontwikkelen, zowel op de baan als daarnaast. De samenwerking met het team gaat goed en we worden ook goed ondersteund door de KNAF. Dat is heel leuk hoe dat gaat bij de KNAF Academy. We zijn met z’n achten en het is heel leuk hoe dat gaat.” Ook Sen is enorm blij met de ondersteuning die hij vanuit zijn team en de KNAF krijgt: “Wat we bij de KNAF doen is ontzettend leuk en leerzaam. Het is een leuke groep en we hebben veel workshops, bijvoorbeeld over autotechniek, sponsoren zoeken of cognitieve vaardigheden. Daarnaast zijn we ook veel bezig met trainen en simmen we. Natuurlijk het feit dat ze ons hebben gekozen en dat we opvallen is heel mooi en gaaf.”

Pas in het weekend van 15-17 september komt de BMW M2 Cup weer in actie, ditmaal op het CM.com Circuit Zandvoort voor de Trophy of the Dunes. Dat wordt dus nog een hele tijd stilzitten voor de coureurs: “Ik ga eerst eens vakantie vieren”, zegt Sen opgetogen. “Het is natuurlijk wel erg lang wachten voordat we weer mogen rijden. Normaal gesproken ben ik altijd wel snel als ik weer in stap. Dan maakt het allemaal niet zoveel uit dat er zolang tussen zit. Natuurlijk zou ik het liefst iedere week willen rijden, maar ik zie het niet als een groot probleem dat we zo lang niet rijden.” Gianni vindt het vooral jammer dat er zo’n groot gat tussen de races zit.

Sen en Gianni bedanken hun ouders, familie, vrienden, Bas Koeten Racing en hun sponsoren Polskamp, Quintes Verzekeren en risicobeheer, Geijsel Hypotheken, RoFiNa, Era Richmen en Greenway Partners.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS