Autosport NL • BMW M2 Cup

Hoogste treetje en podiums voor Gianni van de Craats en Sen Roodenburg in BMW M2 Cup in Zandvoort: "Erg blij met de resultaten"

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 september 2023 01:23

ZANDVOORT – Bas Koeten Racing-duo Sen Roodenburg (19) en Gianni van de Craats (17) kenden tijdens de BetCity Trophy of the Dunes op het Circuit van Zandvoort weer een ijzersterk weekend. De twee beloftevolle coureurs uitkomend in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux bestormden tijdens alle drie de races het podium en mochten één keer op het hoogste treetje plaatsnemen. Met nog twee weekenden te gaan strijdt het duo nog vol op mee in de strijd voor het kampioenschap.

Sen Roodenburg en Gianni van de Craats

Voor dit weekend gold een nieuw format in de BMW M2 CS Cup. Er werden twee kwalificatiesessies verreden en drie, in plaats van twee races gehouden. De eerste race duurde zestig minuten lang en er moest een rijderswissel zijn. De andere twee wedstrijden duurden een half uur. Steeds nam één coureur deze race voor zijn rekening.

"Ik was snel onderweg in mijn kwalificatie”, begint Gianni vsn de Craats. “Ik stond lange tijd op de eerste plaats en doordat iemand een straf kreeg, konden we deze positie vasthouden." Sen mocht instappen in het tweede deel van de kwalificatie en reed naar de derde tijd: “Ik had nog ietsje sneller gekund, maar ik was over het algemeen wel tevreden met hoe we het hebben gedaan”, licht Sen toe.

Van de Craats vond het nieuwe format wel uitdagend: "Ik vind het wel wat vernieuwends hebben. Je hoeft tijdens de twee laatste races niet echt rekening te houden met de banden, omdat de races maar een half uur duren. Dat maakt het wel weer lastiger om iemand voorbij te steken, omdat je allebei geen rekening hoeft te houden met je banden."

"Het ging best goed. Ik deed de start. En na een paar ronden kon ik opschuiven naar P2. De leider van het veld was erg snel en hij reed van ons weg, dus we probeerden P2 vast te houden. En dat is ons gelukkig gelukt", vertelt Gianni over de eerste race.

Van de Craats mocht ook de eerste sprintrace van het weekend rijden. Hij won de race ook nog eens op glorieuze wijze met zo'n acht seconden voorsprong. De coureur van Bas Koeten voelde zich enorm goed onder de lastige omstandigheden op het circuit van Zandvoort: "Ik heb op een half natte baan toch de snelheid gevonden. En toen begon het echt te regenen. Dus het was super lastig. Ik heb veel geleerd onder lastige omstandigheden, dus ik ben erg blij met de resultaten."

Sen Roodenburg en Gianni van de Craats

Sen moest de sprintrace vanuit de pitbox bekijken en daar is hij geen fan van: "Ik vind het vreselijk. Het voelt heel onnatuurlijk aan om Gianni te zien rijden, terwijl ik in mijn normale kleding lekker in de pits sta. Maar ik ben er vanaf. Hij heeft het weer goed gedaan.” Voor de derde race van het weekend waren de rollen omgedraaid. Toen stapte Roodenburg in en moest Gianni vanaf de zijlijn toekijken: “Ik vond het ook verschrikkelijk”, begint Gianni. "Het voelt raar om de race in z’n geheel over te geven aan je mede-coureur. Ik vind het spannender dan dat ik zelf race."

Gelukkig kwam ook Sen ongeschonden door de race heen: “Alles ging op zich wel lekker. Ik merkte dat ik alles uit de kast moest trekken om de derde positie in handen te houden. Ik wilde nog aanvallen naar P2, maar er zat niet meer in. Ik was blij dat ik de auto op P3 naar huis kon rijden.”

Sen deed op het podium rustig aan met de champagne en zijn overall was nog redelijk droog. Zijn teamgenoot Gianni liep onderaan het podium rustig naar Sen toe, toverde een volle fles champagne naar boven en spoot de hele fles leeg over Sen. Na enige aarzeling genoot Sen toch wel van de champagne na de inspannende race.

"Het zijn lekkere solide punten die we dit weekend weer hebben gescoord. Het was een goed weekend", gaat Sen op een serieuze toon verder. Met nog twee weekenden te gaan staat het duo op de tweede positie in het kampioenschap. “We hebben nu ongeveer tien punten achterstand, dus er kan met nog twee weekenden heel veel gebeuren”, zegt Gianni. “We moeten nog naar Spa-Francorchamps en nog een keer naar het TT-circuit van Assen”, gaat Sen verder. “Ik ben benieuwd wat deze races ons gaan brengen, maar we kunnen nog kampioen worden”, sluit het duo hoopvol af.

Sen Roodenburg en Gianni van de Craats

Sen en Gianni bedanken hun ouders, familie, vrienden, Bas Koeten Racing en hun sponsoren Polskamp, Quintes Verzekeren en risicobeheer, Geijsel Hypotheken, RoFiNa, Era Richmen en Greenway Partners.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS