Autosport NL • BMW M2 Cup

Jayden Post pakt eerste echte BMW M2-podium: "Het was wel een heerlijk gevoel"

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 oktober 2022 16:27

Jayden Post heeft tijdens het Spa Racing Festival op het Belgische circuit van Spa-Francorchamps zijn eerste podium behaald in de BMW M2 CS Cup. De snelle coureur uit Rockanje eindigde tijdens de eerste race onder kletsnatte omstandigheden op de vijfde plek en sleepte in de tweede race P3 in de wacht. Met nog één weekend te gaan in Assen kan de coureur van Ferry Monster Autosport nog veel te weeg brengen in het kampioenschap.

Jayden Post Spa Racing Festival Spa-Francorchamps


“Het was een heerlijk gevoel toen ik als derde over de eindstreep kwam”, zo vertelde de tevreden Post na afloop van de tweede race. “Tijdens de eerste race van het seizoen eindigde ik al op het podium, alleen kreeg ik toen een straf waardoor ik hem niet mocht houden. Toen ik afgelopen zomer een race meereed met de Supercar Challenge op Spa scoorde ik twee keer P1, maar dit was mijn eerste echte M2-podium”, toch houdt Post een dubbelgevoel over van het podium. Het ging namelijk ten koste van zijn teamgenoot Max Veels, die vlak voor de Post de baan afschoot en als het ware de positie overgaf aan Post.

Post had gedurende de zomermaanden al aardig wat kennis opgedaan op het zeven kilometer lange circuit. In juli maakte hij al succesvol kennis met het circuit in de Ardennen. Destijds maakte hij een uitstapje naar de Supercar Challenge om het circuit te leren kennen voor de BMW M2 CS Cup. Het racetalent werd toen twee keer eerste en kon al even aan het podium ruiken. Dit weekend scoorde hij dan ook zijn eerste podium in het kampioenschap waar hij al het hele seizoen in uitkomt.

“De kennis die ik heb op gedaan afgelopen zomer heeft enorm geholpen. Ik heb vorige maand ook nog een test afgewerkt hier op Spa, toen regende het ook. Daar ik heb ik super veel van geleerd.”

Jayden Post

“Ik moest gedurende het weekend wel mijn vertrouwen terugvinden. Tijdens de test vorige maand had ik een crash op Radillion. Na de crash had ik er niet meer gereden, dus moest ik mijn best doen om het vertrouwen weer volledig terug te vinden. Gelukkig lukte dit vrij snel en kon ik vanuit daar weer stukje bij beetje mijn tijden aanscherpen en steeds de limiet verhogen.”

Tijdens de vrije trainingen was het nat, tijdens de kwalificatie was het volgens Post ‘drijfnat’. “De kwalificatie ging goed. We gingen eerst op gebruikte slicks naar buiten, omdat de baan een beetje aan het opdrogen was. Daarna werd ik naar binnen geroepen dat we op nieuwe regenbanden verder zouden gaan. Ik heb eerst een rondje besteedt aan het opwarmen van mijn banden. Daarna heb ik twee pushlaps gereden en die tijden waren goed genoeg voor een derde en vijfde plek op de grid voor de respectievelijk eerste en tweede race.”

In de eerste race had de Zuid-Hollander een superstart. De race werd verreden onder natte omstandigheden, maar dit weerhield Post niet van een topprestatie: “Bij de eerste bocht ging ik van P5 naar de tweede plek. Helaas verloor ik in de chicane toen weer heel veel posities, maar uiteindelijk heb ik consistent gereden en ben ik alsnog vijfde geworden.”

Jayden Post

“Op zondag voor de tweede race was het helemaal droog, de prototypes reden voor ons en die hadden al wat rubber op de baan neergelegd. Ik mocht vanaf P3 starten, en ben uiteindelijk ook op die positie geëindigd. Ik had niet een hele beste start, maar ik kon langzaamaan weer naar boven kruipen. Toen crashte Max en kwam ik op P3 terecht. Ik hou er wel een dubbel aan over, hij was de hele race heel snel en dan ga ik er op het laatste moment vandoor met de beker.”

In het laatste weekend van oktober mag Post nog één keer zijn kunsten vertonen. Tijdens de Finaleraces op het TT-Circuit van Assen is er nog genoeg om voor te strijden. “Ik heb alweer vijf uur in de simulator gezeten om me voor te bereiden op Assen. Ik kijk er enorm naar uit, dit wordt denk ik pas echt een strijd. Iedereen wil natuurlijk nog een plekje winnen in het kampioenschap.”

Jayden Post wil graag het team van Ferry Monster, zijn ouders en zijn sponsoren bedanken voor de hulp en de geleverde bijdragen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS