Autosport NL • BMW M2 Cup

Jayden Post sluit op het TT-circuit in Assen zijn debuutjaar goed af: "Veel mooie acties"

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 november 2022 17:01

Het raceseizoen is alweer afgelopen voor Jayden Post. De talentvolle jongeling reed afgelopen weekend tijdens de Supercar Madness op het TT-circuit van Assen de laatste twee races van het BMW M2 CS Cup-seizoen. Na wat pech in de kwalificatie eindigde de coureur van Ferry Monster Autosport na spannende races op de vijfde en vierde positie in de races. Ondanks dat hij nét naast het podium greep kijkt de 17-jarige positief terug op zijn eerste seizoen in de autosport.

Jayden Post

Voordat het seizoen écht afgelopen is, moest er natuurlijk nog wel gestreden worden om elke centimeter asfalt op het Drentse circuit. “Het was een leuk weekend, in de trainingen waren we meteen snel”, blikt Post terug. “In de kwalificatie begonnen we wat stroef, dit kwam omdat we de banden niet goed aan de praat kregen. Toen heb ik samen met het team besloten dat we maar naar binnen moesten gaan voor een andere set banden. Om eerlijk te zijn ging dat een stuk beter. Ik kwam achter Dirk Warmerdam te zitten en heb toen goede rondjes gereden, alleen werden deze afgepakt, omdat ik over de tracklimits was gegaan. Uiteindelijk reed ik de vierde en zevende tijd en moest ik ook op die posities starten in de races.”

Helaas had Post niet alle geluk van de wereld in de kwalificatie, maar de start van de eerste race was ook niet zoals gehoopt: “In de eerste race had ik een wat mindere start en viel ik van P7 meteen naar P10 terug”, maar Post liet het er niet bij zitten. Hij herpakte zich en zorgde ervoor dat de 450 pk’s, waarover de M2 beschikt, hun werk gingen doen. “Na de start werd het een goede race waarin ik veel mooie acties heb gemaakt en veel mensen heb kunnen inhalen. Ik werd uiteindelijk vierde, dus ik greep net naast het podium wat natuurlijk erg mooi zou zijn geweest.”

Jayden Post

“In de tweede race had ik echt een super start.” Jayden schoot meteen door naar de eerste plaats. “Ik verloor eerst alleen een plekje aan mijn Maxime Oosten en heb mijn teamgenoot Max Veels toen voorbij gelaten. Ik lag heel erg lang derde en met nog vijf minuten te gaan zaten Dirk Warmerdam en Lorenzo van Riet op mijn bumper en werd ik in de voorlaatste ronde ingehaald door Dirk. De banden waren echt helemaal op, ik kon er niks meer mee.”

Op solide wijze sloot Post zijn eerste seizoen in de autosport af. In een seizoen waarin veel gebeurde, bleef Post constant zijn rondjes rijden en liet hij zich niet van de wijs brengen. Hij kan alleen maar tevreden terugkijken op zijn eerste jaar autosport. Hij eindigde op de zesde positie in het kampioenschap, maar won wel in Spa-Francorchamps bij deelname in de Super Car Challenge.

Op het koude circuit van Zandvoort begon de inwoner van Rockanje eerder dit seizoen in april aan zijn autosport-debuut. In de maanden die daarop volgde mooie momenten, spannende races, podia en zelfs twee overwinningen in de Supercar Challenge. Hij heeft gedurende het seizoen de BMW M2 CS, die beschikt over een zes-in-lijn TwinPower turbomotor en goed is voor 450 pk, compleet zijn eigen gemaakt. Post zelf blikte terug op zijn seizoen: “Het was een goed jaar, ik heb veel geleerd over de auto en ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad. Wat we volgend jaar gaan doen weet ik nog niet. Maar dat we gaan racen, dat weten we zeker!”

Jayden Post in goed gezelschap van grid girls

Jayden Post wil graag het team van Ferry Monster, Bas Schouten, zijn ouders en zijn sponsoren bedanken voor de hulp en de geleverde bijdragen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS