Autosport NL • BMW M2 Cup

Senna van Soelen rijdt dit seizoen BMW M2 Benelux met Bas Koeten Racing en Duits M2-kampioenschap met Project 1 Motorsport

Uitgegeven door Frank Korsel • 13 maart 2023 13:30

Senna van Soelen maakt dit jaar zijn debuut in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux voor het team van Bas Koeten Racing en rijdt zijn eerste volledige seizoen in de Duitse BMW M2 Cup voor Project 1 Motorsport. Het doel van het zeventienjarige talent uit Oostvoorne is vrij duidelijk: kampioen worden in beide kampioenschappen.

Senna van Soelen

Vorig jaar maakte Van Soelen zijn autosport-debuut in de Ford Fiesta Sprint Cup. Ondanks dat Van Soelen misschien wel de sterkste rijder van het veld was, sloeg ook de pechduivel toe. Hierdoor moest hij genoegen nemen met de derde positie in het Divisie 1-kampioenschap. "Het was een uitdagend seizoen voor mij, omdat mijn doel was om kampioen te worden. Maar pech was de rode draad. Desondanks heb ik veel ervaring opgedaan in de autosport en is mijn doel voor het komende seizoen om Benelux en Duits kampioen te worden."

Vorig jaar maakte Senna al zijn debuut in Duitse M2 Cup op de Red Bull Ring. Een week voor zijn debuut in die klasse reed hij een test op het circuit van Assen, daarna moest hij in een auto die hij nauwelijks kende zijn kunsten laten zien: "Toen we op de Red Bull Ring begonnen met de trainingen, reed ik al meteen de derde of vierde tijd, hoewel ik nog nooit op die baan had gereden."

Het wordt flink andere koek voor Senna. De Fiesta heeft een 1.0 liter Ford Eco Boost-krachtbron met ongeveer 150 pk. De BMW M2 heeft daarentegen een zes-in-lijn-motor die beschikt over 450 pk en 550 Nm torque. Dat maakt de M2 ruim vier keer zo krachtig als de Fiesta. Van Soelen noemt de M2 een ‘logische stap’.

Senna van Soelen

Het Benelux-kampioenschap begint in het weekend van 16 april op het CM.com Circuit Zandvoort. Een maand later reist het kampioenschap af naar de Red Bull Ring, alvorens ze in juli naar het circuit van Zolder vertrekken. Drie weken na de Nederlandse Grand Prix doet het kampioenschap opnieuw het circuit van Zandvoort aan voordat de laatste twee races op de circuits van Spa-Francorchamps en Assen worden verreden. In het Duitse M2-kampioenschap racet hij binnen vier maanden zes evenementen en rijdt hij voor Project 1-racing op onder andere Oschersleben, de Nürburgring, de Norisring en de Red Bull Ring.

Project 1 Motorsport is een zeer succesvol raceteam dat onder andere kampioenschappen won in de Porsche Supercup en het FIA WEC. Van Soelen is dan ook ontzettend trots dat hij het team mag vertegenwoordigen in het Duitse M2-kampioenschap. In dit kampioenschap rijdt het veld in het voorprogramma van de DTM. Grote fabrikanten als Ferrari, Mercedes, BMW, Porsche en McLaren rijden in de DTM en zijn altijd op zoek naar het beste racetalent: “Het Duitse veld biedt meer kansen om jezelf te laten zien aan fabrikanten en jezelf in de schijnwerpers te rijden."

Senna van Soelen

De beloftevolle coureur rijdt dit jaar niet helemaal alleen in het Benelux-kampioenschap. In het eerste weekend in Zandvoort en tijdens het laatste weekend op het TT-Circuit Assen heeft hij de M2 alleen voor zichzelf. Op de Red Bull Ring en het tweede evenement op Zandvoort rijdt hij samen met de Zuid-Afrikaanse Leyton Fourie. Op het circuit van Zolder komt hij samen met teamgenoot Mark van der Aa in actie. In Zolder heeft Van der Aa de M2 van Bas Koeten Racing voor zichzelf alleen. Van Soelen racet dat weekend in het Duitse M2-kampioenschap op de Norisring.

In het Benelux-kampioenschap rijdt hij in de kleuren van Bas Koeten Racing en Renova. In het Duitse kampioen komt hij uit in de kleuren van Project 1 Motorsport.

Senna van Soelen wil graag zijn sponsors bedanken voor de mogelijkheid om het Duitse en Benelux kampioenschap te rijden. “Ik ben enorm dankbaar en ik kijk ernaar uit om er een geweldig seizoen van te maken." Senna wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Renova, Lambert&company, Absolute Motors, GP Products, Hotek, Lavista, Bakker bouw en Koel- en Vrieshuis Reimerswaal B.V.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS