Autosport Internationiaal Singleseaters • Formula Master

Zware race brengt Retera eerste podium in Formula Master +video

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 17 mei 2009 17:44

PAU - Op het smalle stratencircuit van Pau heeft A1GP powered by Ferrari rookie-rijder Dennis Retera de tweede plaats behaald in de International Formula Master. Gestart vanaf pole-position moest de talentvolle Nederlander diverse concurrenten achter zich houden. Alleen de zestienjarige Alessandro Kouzkin slaagde erin Retera te passeren en won de wedstrijd.

Retera mocht dankzij zijn achtste plaats in de race van zaterdag vanaf poleposition vertrekken. Na een goede start moest hij er alles aan doen om Frankie Provenzano en Harald Schlegelmilch achter zich te houden. Beide achtervolgers gingen iets over de limiet en vielen uit.

In de negende ronde kwam de Rus Kouzkin na een mooie inhaalactie voorbij aan Retera, maar kon niet ver uitlopen op de Nederlander. Pål Varhaug eindigde mede dankzij het uitvallen van Provenzano en Schlegelmilch als derde. Alexander Rossi kwam als vijfde over de streep, voor Earl Bamber en Marcello Puglisi. Favoriet Fabio Leimer finishte slechts als zevende, maar door het zetten van de snelste raceronden claimde de Zwitser alsnog één punt. Kelvin Snoeks, de tweede Nederlander in de klasse, eindigde als twaalfde.

"Het was een zware race. Na een goede start moest ik vechten om mijn koppositie te behouden", zei Retera na de race. "Alessandro Kouzkin maakte een mooie inhaalactie; ik dacht dat ik de juiste lijn had, maar hij kwam er toch tussen en moest hem voorbij laten. Ik ben erg blij met de tweede plaats, want om op het podium te staan is goed voor het team. En het is ook zeker bemoedigend gezien het feit dat het mijn eerste raceweekend in de klasse was, zonder voorbereidende tests. Dit gaan we zeker vieren!"



Over twee weken staat het circuit van Valencia in het teken van race drie en vier van het International Formula Master-kampioenschap.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS