Autosport Internationiaal Singleseaters • Formula Master

Dennis Retera scoort eerste punt in Formula Master

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 16 mei 2009 19:42

PAU - De eerste wedstrijd van de International Formula Master 2009 vond zaterdag plaats in de straten van de Zuid-Franse stad Pau. Nieuw dit jaar is het Nederlandse team AR Motorsport dat in actie komt met de Hollandse talenten Dennis Retera en Kelvin Snoeks. Ondanks een moeilijke kwalificatie bleef Retera in de eerste race uit de problemen en eindigde keurig als achtste. Favoriet Fabio Leimer won de race met grote overmacht.

De enige tegenstand van Leimer moest komen van Josef Kral, die dit seizoen uitkomt voor titelverdediger JD Motorsport. Leimer mocht vanaf de eerste startpositie vertrekken, maar kwam slecht weg waardoor Kral zijn kans rook. Echter knalde de Tsjech al snel in de muur waardoor Leimer vrij spel kreeg. De racende Bulgaar Vladimir Arabadzhiev promoveerde naar de tweede stek en finishte daar uiteindelijk ook. Rookie Pal Verhaug debuteerde in stijl door als derde te eindigen.

Voor Kelvin Snoeks was de pret van korte duur. Na acht ronden klapte de Nederlander in bocht vijf in de muur en dat betekende het einde van zijn wedstrijd. Teamgenoot Retera beef uit de problemen en werd zodoende beloond met zijn eerste punt van het seizoen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS