Autosport Internationiaal Singleseaters • Formula Master

Formula Master: Andersen terug aan het front

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 31 mei 2009 13:15

VALENCIA - De vierde race van het International Formula Master kampionschap is gewonnen door Kasper Andersen. In Valencia kwam de Deen als een raket uit het startblok en pakte de leiding in de wedstrijd die hij vervolgens niet meer uit handen gaf. Rookie Pal Verhaug claimde de tweede plaats voor een sterk rijdende Sergey Afanasiev. De Rus viel in de eerste race uit met technische problemen en vertrok de tweede wedstrijd als elfde. De JD Motorsport-rijder reed snel door het veld en pakte de laatste podiumplaats.

"Het is een geweldig resultaat voor het team en mij; ik heb altijd goed gereden in Valencia. Het deed me denken aan 2007", vertelde Andersen na de race. De rijder van Hitech Junior racete in de Formula Master in 2007 nadat hij later overstapte naar de Superleague Formula. "Ik had voor het seizoen nog nooit getest met het team, maar we hebben hard gewerkt met een overwinning als resultaat."

Afanasiev leidde het JD Motorsport-treintje en eindigde voor teamgenoten Josef Kral en Vladimir Arabadzhiev. Fabio Leimer, overtuigend winnaar van de eerste race, kwam niet verder dan de zesde plaats en liet daardoor kostbare kampioenschappunten liggen. AR Motorsport-rijder Dennis Retera werd als elfde afgevlagd, voor zijn teamgenoot Kelvin Snoeks (dertiende).