Autosport Internationiaal Singleseaters • Formula Master

Paul Meijer maakt fantastische comeback

Uitgegeven door Thomas Verbeek • 27 juli 2009 13:22

BUDAPEST - Bijna een jaar stond Paul Meijer langs de zijlijn, ondanks de sterke indruk die hij achterliet in de Formula Renault 2.0 en zijn polepositie en overwinning in de Superleague Formula. De broodnodige sponsoren die hem een zitje konden garanderen, bleven uit. Een week geleden kreeg de 24-jarige echter te horen dat hij voor de Formula Master-serie in Hongarije per direct mocht instappen bij zijn voormalige team, AR Motorsport. “Ik ben erg blij met deze kans en heb er enorm veel zin in”, liet een enthousiaste Meijer voor de race tegenover Racexpress.com weten.


Slechts een enkele maal had Paul Meijer voor het team getest in de tweehonderdvijftig pk tellende Formula Master-bolide. Aangekomen in Hongarije moest hij zonder enige trainingsessie direct de veertig minuten durende kwalificatie starten. Voorafgaande aan de kwalificatie liet de 24-jarige weten vol in de aanval te gaan: “Of ik rijd vooraan mee, of ik parkeer de auto in de grindbak. Meedoen om het meedoen is voor mij geen optie.” Gelukkig begon de kwalificatie voor het Nederlandse talent goed. Een zesde startplaats op slechts een tiende van een seconde achterstand op kampioenschapsleider Fabio Leimer, die zich als tweede kwalificeerde.

Enigszins twijfelachtig blikte Meijer vooruit op de start van de race: “Ik heb geen enkele proefstart kunnen maken met deze auto.” Ook het schakelsysteem bestaande uit een conventionele versnellingspook en een koppeling zijn nieuw voor de in de Formula Master debuterende coureur.

Toch verliep de start van de eerste race vlekkeloos. Meijer kwam goed van zijn plaats en won meteen een positie. Een fel gevecht leidde hem vervolgens tot inhaalacties in bochten waar het door menig teambaas en coureur niet eens mogelijk werd geacht. Opzettende problemen met de bandendruk zorgden er echter voor dat de debutant niet meer kon aanvallen en hij zijn auto uiteindelijk op de zesde positie over de finish bracht.

Bij de tweede race werd een systeem toegepast waardoor de nummers één tot en met acht van de eerste race op de startgrid worden omgedraaid. Meijer mocht zodoende de race van afgelopen zondag aanvangen vanuit een derde positie. Met het vertrouwen van de eerste race in het achterhoofd, maakte de geboren Utrechter wederom een sterke start: meteen verschalkte hij polesitter Erik Janis en sloot aan achter de leidende Sergey Afanasiev. Vanaf dat moment controleerde Meijer de race en behield zijn tweede positie. Zijn snelste rondetijd bleek slechts twee honderdsten van een seconde langzamer dan die van racewinnaar Afanasiev.

“Super, ik ben helemaal tevreden. Het visitekaartje is afgegeven”, blikte Meijer terug op zijn podiumplaats. “Ik denk dat ik er de eerstvolgende race in Spa-Francorchamps ook bij ben.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS