Autosport Internationiaal Singleseaters • Formula Master

Team Nederland Rookie beleeft weinig plezier in Valencia

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 juni 2009 07:56

Dennis Retera kende na zijn avontuur als Rookie in de A1GP powered by Ferrari op het stratencircuit van Pau een goede seizoenstart in de International Formula Master. De inwoner van Best kaapte als een ware streetfighter een podiumplaats weg. Door dit succes kon de door havemorefund.com en Antonov ondersteunde Retera een vervolg geven in deze serie. Helaas kregen Retera en AR Motorsport tijdens de twee meeting in het Spaanse Valencia de nodige tegenslag te verwerken.

Dennis Retera

“Valencia was een nieuw circuit voor mij, en ik heb daarom weer alle trainingen benut om de baan en de auto verder te leren kennen”, verklaarde Dennis Retera. “De eerste training bestond vooral uit de baan leren kennen en de tweede training wilden we de auto verder afstellen. In deze tweede training kwamen we nog veel te kort en hebben we de set-up helemaal om gegooid voor de kwalificatie. Daar maakten we het verschil met de kop wel kleiner, maar niet klein genoeg.”

Pech voor Retera

Na de kwalificatie bleek de schade nog groter. De bolide Retera vertoonde de nodige kuren. “Na de kwalificatie was mijn versnellingsbak stuk gegaan. Hierdoor kon ik race 1 niet starten omdat we zoveel werk aan de auto hadden. Erg jammer want ik kan de kilometers erg goed gebruiken. Hierdoor moest ik in Race 2 als laatste starten. Ik zat de hele race in de gevechten en kon pas de laatste paar ronden vrij rijden. Ik bouwde het ritme toen snel op en reed in mijn laatste ronde de snelste tijd”, liet Retera weten.

“Het weekend begon niet erg makkelijk en eindigde redelijk”, concludeerde de Nederlander. “Nu merk ik wel dat ik wat ritme mis ten opzichte van de andere couruers. Het niveau ligt erg hoog en die jongens hebben al veel testdagen achter de rug. Ik heb nu twee races ervaring en dan merk je toch dat je daarop wat te kort komt. De verschillen worden wel steeds kleiner in het weekend maar we moeten nog wat vinden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS