Autosport Internationiaal Singleseaters • Formula Master

Formula Master-coureurs testen Chevrolet Cruze uit WTCC

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 25 maart 2009 09:30

BREDA - International Formula Master (IFM) en Chevrolet zijn een overeenkomst aangegaan waarbij IFM-coureurs de kans krijgen een Chevrolet Cruze WTC uit het FIA World Touring Car Championship (WTCC) te testen als onderdeel van het prijzenprogramma dat de topcoureurs in Formula Master kunnen winnen.

De Chevrolet Cruze in het WTCC

International Formula Master is sinds mei 2007 verbonden aan het WTCC en heeft met de organisatie van het kampioenschap en de teams een hechte samenwerking opgebouwd. Hier zijn de uitgebreide testmogelijkheden met Chevrolet uit voortgevloeid.

Binnenkort zal een van de IFM-toprijders de kans krijgen om achter het stuur van een Cruze WTC 2009 te kruipen. De Cruze WTC is Chevrolets raceversie van de Cruze die momenteel in Europa wordt geïntroduceerd. Chevrolet is ook officieel aangesteld als de officiële 'car supplier' voor IFM en zal 'course cars' leveren tijdens alle Formula Master weekeindes.

“We kijken er heel erg naar uit om een Formula Master-coureur aan het stuurwiel van één van onze Cruze-toerwagens in actie te zien,” zegt Chevrolet Europe Motorsport-manager Eric Nève. “De serie is een belangrijk onderdeel van onze WTCC-raceweekends en we houden de prestaties van de jonge rijders scherp in de gaten. Het zal interessant zijn om te zien hoe één van die coureurs presteert in onze toerwagen. Deze samenwerking past uitstekend bij het frisse en dynamische imago van Chevrolet en zal extra publiciteit voor de Cruze genereren.”

Chevrolet neemt sinds 2005 deel aan het WTCC en heeft sindsdien veertien overwinningen geboekt, terwijl de drie rijders Alain Menu, Robert Huff en Nicola Larini in totaal 38 keer op het podium stonden.

Chris van der Drift won in 2008 het IFM kampioenschap overtuigend

“Het is zeer goed om te zien dat belangrijke partners, die tijdens WTCC-weekends in actie komen, samenwerken om jonge, getalenteerde rijders te helpen bij hun autosportcarrière”, aldus Marcello Lotti, KSO’s General Manager. “Die ondersteuning is altijd het doel geweest van Formula Master en ik ben blij dat Chevrolet nu nauw met hen samenwerkt.”

“We zijn verheugd over de mogelijkheid die Chevrolet, een echt wereldmerk, onze jonge rijders biedt”, voegt IFM general manager Alessandro Alunni Bravi hier aan toe. “Dit is een fantastische kans voor één van onze jonge rijders om ervaring op te doen met een toerwagen, en dat op het allerhoogste niveau met een topteam.”

Chris van der Drift, in bezit van zowel de Nederlandse als de Nieuw Zeelandse nationaliteit, veroverde vorig jaar in Formula Master zeven pole positions uit acht kwalificaties en zes overwinningen, tien podiumplaatsen en negen snelste raceronden uit zestien races. Dankzij deze resultaten werd hij overtuigend kampioen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS