Autosport Internationiaal Singleseaters • Formula Master

Kelvin Snoeks rookt banden op, maar: "In gedachten was hij bij me"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 augustus 2009 09:24

ROTTERDAM – Kelvin Snoeks heeft zich uitstekend vermaakt tijdens Bavaria City Racing 2009. Maar liefst een half miljoen toeschouwers zagen in het centrum van Rotterdam hoe de 21-jarige coureur met zijn fraaie Formula Master-bolide tweemaal door de straten van de binnenstad denderde tijdens de jubileumeditie van Nederlands grootste F1-evenement.

Voor Snoeks was het een hernieuwde kennismaking met Rotterdam, waar hij verleden jaar nog een geweldige show gaf in de Formule Renault 2.0. Het 4.600 meter lange parcours liep van de Willemsbrug via de Coolsingel naar het Hofplein en weer terug. Dit jaar pakte Snoeks nog groter uit. De inwoner van Zwaanshoek zette naar hartelust zijn handtekening op het asfalt door middel van vele donuts en burn-outs. Niet alleen het publiek genoot met volle teugen van Snoeks’ optreden, ook de meer dan vijftig genodigden van zijn hoofdsponsor HDI Gerling, die het spektakel van dichtbij konden meemaken, vermaakten zich prima.

Het evenement had voor Snoeks een speciaal tintje doordat hij stickers op zijn wagen had laten aanbrengen van Thomas Knopper, een dierbare vriend die precies een week geleden tijdens een karting race op tragische wijze om het leven kwam.

thomas in gedachte bij Kelvin

KELVIN SNOEKS: “Het was weer onwijs genieten geblazen. Het publiek ging net zoals vorig jaar compleet uit zijn dak. Als autocoureur was het waanzinnig weer door de straten van Rotterdam centrum te scheuren. Het publiek en mijn hoofdsponsor HDI Gerling zijn de grote winnaars geworden, want ze hebben van dichtbij de wagens kunnen horen en ruiken. Ook voor mij was het een prima gelegenheid om te netwerken en de mensen in de paddock beter te leren kennen. Ondanks alle hectiek heb ik veel stilgestaan bij het overlijden van Thomas Knopper. In gedachten was hij bij me aanwezig toen ik door de straten scheurde. Maandag zullen we hem herdenken bij de crematie. Ik draag deze show graag aan hem op. Verder wil ik de gehele organisatie van Rotterdam Racing ontzettend bedanken dat ik hier opnieuw aan mocht deelnemen. Ze hebben het evenement weer overtroffen! Ik hoop volgend jaar weer van de partij te zijn!”

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS