Autosport NL • Porsche GT3 Cup

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux: seizoensfinale in Barcelona met vier titelkandidaten per klasse

Uitgegeven door Peter Vader • 28 september 2017 08:03 • Print artikel

BARCELONA - Met de spannende races in Zolder nog maar net achter ons maken rijders, teams en fans zich klaar voor de seizoensfinale in Barcelona. Het belooft een hete strijd te worden met maar liefst 4 titelkandidaten voor het kampioenschap. Ook in de B klasse maken 4 rijders kans op de kampioenschapstitel. Ontdek wie gekroond wordt op 1 oktober tijdens het Festival de la Velocidad de Barcelona, het festival van de snelheid.

null

Het hele Porsche GT3 Cup Challenge Benelux circus verplaatst zich naar Circuit de Barcelona-Catalunya waar Max Verstappen vorig seizoen nog de winst nam in zijn F1 bolide. Ook is dit circuit de thuisbasis van de Spaanse manches van MotoGP en DTM. Onze rijders zullen in 2 races strijden over een lengte van 4,655 kilometer langs 16 uitdagende bochten.

De samenwerking met Porsche Carrera Cup France bleek al eerder succesvol. Ook in Barcelona racen de Benelux rijders niet enkel tegen elkaar maar ook tegen de Franse collega's. Maar liefst 37 Porsche GT3 Cup's zullen het er tegen elkaar opnemen.

Series Manager Steven Stichelbout kijkt uit naar de laatste manche van dit seizoen: "We hopen dat de races in Barcelona net zo spannend worden als de rest van seizoen. Met veel mooie battles, uitdagende circuits en een strijd voor elke plaats kijken we alvast tevreden terug op dit seizoen. Het kan nog alle kanten uit dus iedereen zal het onderste uit de kan halen om zich te bewijzen. De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux blijft jaarlijks groeien en evolueren, onder meer door de lancering van het Junior Program en de introductie van de 911 GT3 Gen II wagens."

null

Na een overwinning in race 2 tijdens de laatste manche in Zolder leidt Xavier Maassen (DVB Racing) nog steeds het kampioenschap. Maar door zijn consistentie en snelste rondetijden wist Dylan Derdaele (Belgium Racing) het gat te dichten tot slechts 3 punten. Yannick Hoogaars (Speedlover) volgt op 17 punten. Ayhancan Guven (Attempto Racing) miste de vierde manche in Zandvoort maar is met 95 punten ook nog steeds een mogelijke kandidaat voor het kampioenschap.

In de B klasse moest Pierre Piron (Mediacom) afgelopen weekend zijn leidersplaats afstaan aan Glenn Van Parijs (Belgium Racing) die nu leidt met 143 punten, dat zijn er 11 meer dan Piron. Menno Van De Grijspaarde (GP Elite) volgt met 10 punten achterstand en ook John De Wilde (Speedlover) blijft kanshebber voor het kampioenschap met 110 behaalde punten dit seizoen. Zijn zege tijdens race 2 in Zolder bewijst dat John in topvorm is.

null

Zowel in het algemene klassement als in de B klasse zijn er dus 4 rijders van 4 verschillende teams die kans maken op de titel. Alles is dus nog mogelijk. Na een schitterend debuut in Zolder mikken ook David en Nicolas Saelens (Belgium Racing) opnieuw op een mooi resultaat.

Op vrijdag gaan de auto's voor het eerst de baan op om 9:40 uur tijdens de eerste vrije trainingssessie gevolgd door de tweede trainingssessie om 11:45 uur. Vervolgens gaan de Porsche GT3 Cup's om 14:35 uur opnieuw de baan op voor twee kwalificatiesessies.
Op zaterdag wordt de eerste race verreden van 14:20 uur tot 14:50 uur. Zondag vindt de absolute seizoen finale race plaats met race 2 om 11:15 uur. Om 11:45 uur weten we dus wie dit jaar tot Porsche GT3 Cup Challenge Benelux kampioen gekroond wordt.

Graag tot dit weekend in Barcelona!

null

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS