Autosport NL • Porsche Carrera Cup Benelux

Komend weekend een indrukwekkend startveld op Spa voor de seizoensstart Porsche Carrera Cup Benelux

Uitgegeven door Peter Vader • 27 april 2023 09:01

Als aanstaande vrijdag, 28 april, om 14:35 uur de lichten doven voor de eerste race van het seizoen in de Porsche Carrera Cup Benelux, gaan er maar liefst 32 Porsche 911 GT3 Cup-auto’s van start op het Circuit de Spa-Francorchamps. Een indrukwekkend veld op het beroemde circuit in de Belgische Ardennen, waar in twee races, één op vrijdag en één op zaterdag, wordt gestreden om de eerste punten en bekers van het nieuwe seizoen. De start van het seizoen 2023 is weer een nieuwe mijlpaal voor de Porsche Carrera Cup Benelux, want niet eerder stond er zo’n sterk veld aan de start.

Porsche Carrera Cup Benelux Spa-Francorchamps track start-finish startveld front

Meeste aandacht voor Pro-klasse
Daarbij gaat de aandacht in eerste instantie uit naar de Pro-klasse. Hierin keren diverse rijders terug die er vorig jaar al bij waren, zoals de Nederlanders Rik Koen (Revs Motorsport) en Lucas van Eijndhoven (JW Raceservice) of de Belgen Glenn Van Parijs (August by NGT) en Sam Dejonghe (RedAnt Racing). Zij nemen het op tegen ambitieuze nieuwkomers als Flynt Schuring (Huber Racing), Robert de Haan (Richardson Racing), Paul Meijer (Hans Weijs Motorsport) en Dirk Schouten (Q1 Trackracing), allemaal uit Nederland, de Monegask Micah Stanley (Richardson Racing), de Fransman Quentin Antonel (Q1 Trackracing), de Duitser Etienne Ploenes (Revs Motorsport), de Israëliër Ariel Levi en de Oostenrijker Horst Felix Felbermayr (beide Huber Racing) en de Belg Benjamin Paque (August by NGT). Daarmee blijkt ook gelijk de grote aantrekkingskracht van de serie, die ver buiten de grenzen van de Benelux reikt.

Sterke competitie in Pro-Am- en Am-klasse
In de Pro-Am- en de Am-klasse wordt ook een sterke competitie verwacht. In de eerstgenoemde categorie start ondermeer de West-Vlaming Didier Glorieux (Speedlover), vorig jaar runner-up in de klasse, en de Fransman Sébastien Lajoux (DUWO Racing), die in 2022 de titel in de Am-klasse won en daarop promoveerde. Ook de Andorrees Joan Vinyes en de Spanjaard Jaume Font (beide Baporo Motorsport) komen in deze klasse uit, evenals nieuwkomers Ryan Ratcliffe en Aaron Mason (beide Revs Motorsport) uit Groot-Brittannië, de Duitser Maik Rosenberg en de Nederlander Sacha Norden (beide Team GP Elite), die promoveert vanuit de Porsche Sprint Challenge Benelux. In de Am-klasse gaan de Zwitser Marc Wächter (DUWO Racing), de Belgen Luc Vanderfeesten en Philippe Wils (beide RedAnt Racing), de Nederlander Ralph Poppelaars (Hans Weijs Motorsport) en de Fransman Cédric Chassang (Team GP Elite) met elkaar de strijd aan.

Porsche Carrera Cup Benelux pitstraat Spa-Francorchamps front

Rookies en gastrijders
Van de genoemde rijders komen Flynt Schuring, Sacha Norden, Robert de Haan, Quentin Antonel, Dirk Schouten, Etienne Ploenes en Horst Felix Felbermayr ook in aanmerking voor punten in het rookie-klassement voor nieuwkomers in de klasse. Op het Circuit de Spa-Francorchamps wordt het veld nog verder versterkt met gastrijders, namelijk de Italiaan Pietro Armanni (Ombra Racing), de Nederlanders Tijn Jilesen (JW Raceservice) en Lucas Groeneveld (Team GP Elite), plus de Zuid-Afrikaan Keagan Masters (Ombra Racing), allen in de Pro-klasse, en de Luxemburger Bob Wilwert (Speedlover), uitkomend in de Am-klasse.

Porsche Carrera Cup Benelux pitstraat Spa-Francorchamps rear

Nog meer Porsches in actie!
Naast de Porsche Carrera Cup Benelux heeft ook de Duitse Porsche Carrera Cup twee races in de Ardennen. In deze twee races neemt Team GP Elite deel met Loek Hartog, Larry ten Voorde en Huub van Eijndhoven en zien we tevens Morris Schuring (Fach Auto Tech) aan de start verschijnen. Porsche is ook goed vertegenwoordigd in de zes-uursrace als ronde voor het FIA World Endurance Championship (WEC). Naast de beide 963-prototypes van het Porsche-Penske-fabrieksteam in de hoogste klasse, rijdt daar voor het eerst ook de 963 van het Britse klantenteam Hertz Team Jota. In de GTE-Am-klasse van het WEC staan er bovendien nog zes Porsche 911 RSR’s aan de start.

Laurenes_Vanthoor_Porsche_963_Sebring
Komend weekend te zien tijdens de 'TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps' : de beide 963-prototypes van het Porsche-Penske-fabrieksteam

Programma
Het programma voor de Porsche Carrera Cup Benelux op het Circuit de Spa-Francorchamps begint op donderdag 27 april met vrije trainingen van 10.30 tot 11.10 en van 14.40 tot 15.20 uur. Op vrijdag 28 april staat van 9.05 tot 9.40 uur de kwalificatie op het programma, gevolgd door de eerste race over 30 minuten plus een ronde vanaf 14.35 uur. De tweede race van het weekeinde wordt op zaterdag 29 april vanaf 10.45 uur verreden. De races zijn te volgen via de livestream op het YouTube-kanaal van de Porsche Carrera Cup Benelux.Larry_ten_Voorde raceweek Spa
Larry ten Voorde


Larry_ten_Voorde_raceweek_tijdschema


Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS