Autosport NL • Porsche Carrera Cup Benelux

Porsche Carrera Cup Benelux keert terug van zomerreces tijdens de immens populaire JACK’s Racing Day

Uitgegeven door Peter Vader • 9 augustus 2023 18:30

ZONHOVEN - De zomerpauze is voor wat betreft de Porsche Carrera Cup Benelux achter de rug en de tweede helft van het seizoen begint komend weekend tijdens de immens populaire JACK’s Racing Day op het bekende TT Circuit Assen. Op het programma van de vierde manche van de snelste merkencup van de Benelux staan uiteraard twee wedstrijden van 30 minuten plus één ronde, waarbij de titelstrijd stilaan centraal komt te staan. De vaste waarden van het kampioenschap krijgen in het noorden van Nederland overigens het gezelschap van een wel zeer bekende naam in Porsche-kringen: Larry ten Voorde. De tweevoudige Porsche Mobil1 Supercup-kampioen zal zijn huid voor eigen publiek zeker duur verkopen.

Porsche Carrera Cup Benelux JACK’s Racing Day Foto 1

Spa, Hockenheim en Zandvoort stonden al op het programma van de Porsche Carrera Cup Benelux en Assen, Zolder en de Red Bull Ring volgen nog alvorens we eind september de kampioenen zullen kennen. “Op het TT Circuit Assen volgt inderdaad het groene licht voor onze tweede seizoenshelft”, vertelt Olivier Aerts, Series Manager van de Porsche Carrera Cup Benelux. “We zijn te gast, naar goede gewoonte durf ik te zeggen, tijdens de zeer populaire JACK’s Racing Day. We mogen ons hier weer aan een massa toeschouwers verwachten en zij krijgen van ons autosport van de bovenste plank, met een sterk startveld en mooie wedstrijden, zoals we dat al heel het seizoen zagen. Ik denk dat de fans al genoten hebben van het eerste deel van het seizoen en het tweede deel zal zeker even goed zijn, zo niet beter!”

Porsche Carrera Cup Benelux JACK’s Racing Day Foto 2

Straffe gasten en vaste waarden
Uiteraard zien we op het TT Circuit Assen de vaste waarden, met vooraan de leiders in het kampioenschap: Robert de Haan (Richardson Racing) en Glenn Van Parijs (AUGUST by NGT) die met respectievelijk 121 en 104 punten het kampioenschap aanvoeren, gevolgd door Ariel Levi (Huber Racing – 65), Sam Dejonghe (RedAnt Racing – 62), Dirk Schouten (Q1 Trackracing – 61), Flynt Schuring (Huber Racing – 59) en Benjamin Paque (AUGUST by NGT – 51).

Zij krijgen vooraan zonder twijfel het gezelschap van één van de snelste Porsche-rijders in Europa of moeten we zeggen ter wereld: Larry ten Voorde. Hij zal het doen in de kleuren van JW Raceservice. Op zijn palmares staan twee titels in de Porsche Mobil1 Supercup (2020-2021) en evenveel bekroningen in de Porsche Carrera Cup Deutschland (2020-2021). Tijdens het seizoen 2019-2020 behaalde hij bovendien brons in het WK GTE Am in het kader van het FIA WEC, ook met Porsche uiteraard. De 26-jarige Nederlander uit Enschede zal er dus zeker staan.

Porsche Carrera Cup Benelux JACK’s Racing Day Sacha Norden Team GP Elite Foto 3Sacha Norden (Team GP Elite)

Nog in de PRO-klasse zien we een andere nieuwe naam, met name Wouter Boerekamps (DUWO Racing)
Herhalen we dat Sacha Norden (Team GP Elite) de PRO-AM-klasse leidt, terwijl de Brit Aaron Mason (Revs Motorsport) en de Belg Didier Glorieux (Speedlover) op twee en drie staan, terwijl Ralph Poppelaars (Hans Weijs Motorsport) en Cedric Chassang (Team GP Elite) de titelstrijd in ‘AM’ uitvechten. In die klasse maakt voormalig kampioen Roger Grouwels (Speedlover) zijn comeback. In PRO-AM komt Hans Weijs (Hans Weijs Motorsport) dan weer de rangen versterken.

We hebben de afspraak tijdens het weekend van 11-12-13 augustus op het TT Circuit Assen voor de vierde meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux, met op vrijdag de beide vrije trainingen van 40 minuten (10:36u en 15:13u), terwijl op zaterdag om 09:01u de startorde voor beide races bepaald wordt. Die wedstrijden starten respectievelijk zaterdag om 15:20u en zondag om 11:47, telkens over 30 minuten en één ronde.

Porsche Carrera Cup Benelux Ralph Poppelaars achterzijdeJACKs_Racing_Day_2023_event_logo

Porsche logo

Porsche Carrera_Cup_Benelux_banner_seriesponsoren

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS