Autosport NL • Porsche Carrera Cup Benelux

VIDEO - Porsche Carrera Cup halverwege de zomerpauze tussen de meetings van Zandvoort en Assen

Uitgegeven door Peter Vader • 26 juli 2023 14:02

ZONHOVEN - Drie schitterende weekends liggen er al achter ons wat betreft de Porsche Carrera Cup Benelux en er staan er nog drie op het programma. Assen, Circuit Zolder en de RedBull Ring zijn de plaatsen waar de strijd om de zeges en uiteindelijk de titels zullen worden verdergezet. Op 12 en 13 augustus opent het TT Circuit Assen, tijdens de Jack’s Racing Day het rijtje van meetings. Deze zomerpauze is de gelegenheid bij uitstek om de leiders in de diverse klassen voor te stellen.

Porsche Carrera Cup Benelux 2023 Foto 1

Met drie zeges en twee tweede plaatsen, heeft de amper 17-jarige Robert de Haan dit seizoen zijn visitekaartje al afgegeven. De Haan is de regerende kampioen in de Porsche Sprint Challenge Southern Europe en maakte ondertussen ook al zijn debuut in de Porsche Supercup. De Haan startte zijn autosportcarrière in de Britse Ginetta merkencup, won er het rookie klassement en maakte de overstap naar de Spaanse Formula 4 in 2022.

Porsche Carrera Cup Benelux 2023 Foto 2

“Maar we besloten voor 2023 richting Porsche te kijken en na amper een half seizoen, kan ik al zeggen dat ik me echt in de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – thuis voel. Dit is het soort racewagen waar ik volledig tot mijn recht kom en de Porsche Carrera Cup Benelux winnen, staat echt op mijn bucketlist”, vertelt de leider in het kampioenschap. “Ik kan niet wachten tot we weer van start gaan.”

In de algemene stand leidt de Haan met 121 punten voor Glenn Van Parijs (AUGUST by NGT) met 104 punten en 65 voor Ariel Levi (Huber Racing). De Haan is ook primus bij de rookies, met 136 eenheden, voor Dirk Schouten (Q1 Trackracing) met 101.

Porsche Carrera Cup Benelux 2023 Foto 3

“Wat een competitie”
Sacha Norden is na zes van de twaalf races de leider in de Pro-Am klasse en in de kleuren van Team GP Elite wil ook hij in de tweede helft van het seizoen zijn eerste plek veiligstellen. Norden startte met ereplaatsen aan het seizoen, maar won de vierde, vijfde en zesde race, waardoor hij een mooie bonus heeft op zijn achtervolgers, Aaron Mason (Revs Motorsport) en Didier Glorieux (Speedlover). Sacha Norden is een product van de motorsportladder van Porsche in de Benelux en hij was voorheen actief in de Porsche Sprint Challenge Benelux en de Porsche Sprint Challenge Southern Europe. Ook hij lijkt duidelijk gebeten door de microbe van het racen met het Duitse merk dat dit jaar zijn 75ste verjaardag viert.

Porsche Carrera Cup Benelux 2023 Foto 4

In ‘AM’ was Ralph Poppelaars al goed voor vier van de zes zeges, tegen twee voor Cedric Chassang (Team GP Elite)
“En dan baal ik nog enorm als ik niet win”, vertelt de rookie Poppelaars, die erg weinig ervaring had voor hij in de Porsche Carrera Cup Benelux stapte. “Ik ben een winnaar in mijn zakenleven en wil dat ook gewoon op het circuit doen. Ik ben een geweldige fan van het merk Porsche, ik rij privé ook met de Duitse wagens, en beleef een geweldige tijd hier in de Porsche Carrera Cup Benelux, wat een competitie. Uiteraard wil ik voor de titel gaan en ik wil in de toekomst ook met Porsche blijven racen. Mijn dank gaat ook uit naar de mensen van Hans Weijs Motorsport die me bij elke race helpen om progressie te maken.”

Bij de teams is het AUGUST by NGT dat de debatten leidt, onder meer dankzij twee zeges van Glenn van Parijs, maar ook het sterke werk van Benjamin Paque en Bertrand Baguette laat het Belgische team toe Richardson Racing en Huber Racing voorlopig af te houden.

Porsche Carrera Cup Benelux 2023 Foto 5Porsche Carrera Cup Benelux Kalender 2023

Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS