Autosport NL • Porsche Carrera Cup Benelux

Porsche Sprint Challenge Southern Europe: vier meetings op vier verschillende circuits + KALENDER

Uitgegeven door Peter Vader • 9 augustus 2023 09:01

ZONHOVEN - Enkele weken geleden kondigde de organisatie van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe de kalender voor 2024 aan, na een eerste, bijzonder geslaagd seizoen 2023. Vier meetings staan op het menu en de interesse van de teams en rijders is ondertussen al aanzienlijk. De inschrijvingen zijn vanaf 1 augustus al geopend.

Porsche Sprint Challenge Southern Europe Foto 1

Vier meetings op Iberische schiereiland
“We hebben inderdaad de inschrijvingen geopend vanaf 1 augustus”, bevestigt Lars Plato, Series Manager van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe. “Er is al heel wat interesse van teams en rijders en dat stemt ons positief om hard verder te werken aan ons tweede seizoen. Dat tweede seizoen telt vier meetings, zoals eerder aangekondigd, al is er één kleine aanpassing. Na de start van ons tweede seizoen op 27 en 28 januari 2024 in Portimão, volgt nog steeds Estoril, maar dan wel op 2 en 3 februari. Dat is dus een week vroeger. Valencia (23 en 24 februari) en de finale in Barcelona (15 en 16 maart, TBC) blijven staan. Dat betekent dus vier meetings op zeer mooie en afwisselende circuits op het Iberische schiereiland, daar waar we eerder dit jaar een eerste seizoen met drie meetings afwerkten. De keuze voor die kalender is met het oog op het logistieke aspect voor de teams gemaakt.”

Porsche Sprint Challenge Southern Europe Foto 2

Perfecte voorbereiding op zomerseizoen
“De eerste editie van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe is zeer positief onthaald en ondertussen stellen we vast dat één derde van de rijders die deze winter in onze competitie actief waren, in de voorlopige top 3 van hun kampioenschap staan”, gaat Lars Plato verder. “Dat betekent dat de sportieve filosofie van ons nieuw kampioenschap goed zit. Wij willen een perfecte voorbereiding bieden op het zomerseizoen van onze deelnemers. We gaan daarom verder op de ingeslagen weg, met enkele weldoordachte bijsturingen.”

Concreet zien we twee categorieën, met telkens twee divisies. De Sport divisie omvat de PRO en PRO-AM-rijders die in de Porsche 911 GT3 Cup (type 992) racen, waarbij voor het tweede seizoen ook de Gold-rijders toegelaten zijn. Eerder werd al aangekondigd dat de in de Sport divisie er zonder ABS wordt gereden en de races met een stilstaande start beginnen, een perfecte voorbereiding op elke Porsche Carrera Cup. In de Club divisie zien we de AM-rijders in de Porsche 911 GT3 Cup (type 992) en is er ook een GT4-klasse voor de Cayman GT4 RS Clubsport en de Cayman GT4 Clubsport.

Voor beide divisies geldt vanaf het seizoen 2024 ook dat er een extra optionele ‘pre-event test day’ is, om de teams en rijders nog meer testmogelijkheden te geven, omgerekend zo’n 3,5 uur tracktime per divisie. Het standaard programma daarnaast blijft: één officiële testdag (3,5 uur tracktime) en één racedag (2,5 uur tracktime). Hiermee biedt de Porsche Sprint Challenge Southern Europe heel wat rijtijd, wat uiteraard naadloos bij de filosofie van het kampioenschap aansluit.

Porsche Sprint Challenge Southern Europe Foto 3

Nieuwe partner onGRID
Een raceweekend is meer dan enkel rijden, want voorafgaand aan de activiteiten op de piste, is er vaak ook heel wat administratief werk. Dankzij een nieuwe partner, onGRID, zegt de Porsche Sprint Challenge Southern Europe ook vaarwel tegen out dated papierwerk voor rijders en teams. “onGRID is het eerste en enige volledig digitale platform in de motorsport voor alle betrokkenen”, legt Lars Plato uit. “Het omhelst het hele proces, van hosting tot registratie, van management tot communicatie. onGRID introduceert een platform voor teams en rijders om met elkaar in contact te komen en zich met een paar klikken te registreren voor elke race. Het is het platform dat alle betrokkenen in de motorsport in staat stelt om de competitiefilosofie toe te passen op hun administratieve activiteiten. Het is een technologie die het leven van teams, rijders en organisatoren vereenvoudigt, zodat ze zich kunnen richten op wat ze het liefste doen: racen!”

Porsche Sprint Challenge Southern Europe Foto 4 kalender 2024Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS