Autosport NL • Porsche Carrera Cup Benelux

Porsche Sprint Challenge Benelux 2024: Zandvoort, Zolder, Assen, Spa-Francorchamps en weer Zandvoort

Uitgegeven door Peter Vader • 19 februari 2024 13:00

2024 wordt het derde raceseizoen van de Porsche Sprint Challenge Benelux in de huidige vorm, met andere woorden een competitie voor rijders die hun eerste stappen in de autosport willen zetten, gentlemen drivers en jonge rijders die een ander pad dan de single-seaters volgen. Zij krijgen dit seizoen weer vijf meetings met telkens twee races op vier verschillende circuits in de Benelux aangeboden. Racen kan zoals steeds met diverse competitie-modellen van Porsche, gaande van de diverse uitvoeringen van de Porsche Cayman GT4 Clubsport, over de Porsche 911 GT3 Cup – Type 991 – tot de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 –.

Porsche Sprint Challenge Benelux foto 1

“De Porsche Sprint Challenge Benelux verandert weinig of niets in vergelijking met de voorgaande seizoenen, met bezoeken aan Zandvoort, Zolder, Assen, Spa-Francorchamps en weer Zandvoort”, vertelt Series Manager Lars Plato. “Bovendien zullen er ook twee bijkomende testdagen zijn, één de dag voor de eerste races, uiteraard in Zandvoort, en een tweede voor de wedstrijd op het Belgische Spa-Francorchamps. Het format blijft ook identiek, met alle activiteiten op één dag, startend met de vrije training, over de kwalificatiesessie voor de beide races en dan uiteraard twee intense sprintwedstrijden van 30 minuten om de winnaars van de dag te bepalen. Alle activiteiten hebben niet alleen op één dag plaats, maar ook op weekdagen. Zo wordt er op woensdag, donderdag of vrijdag geracet. Dat alles zijn de ingrediënten die we de voorbije twee seizoenen gefinetuned hebben en die dit seizoen in een sterk derde jaar van de Porsche Sprint Challenge Benelux in het huidige format zullen resulteren, met mooie startvelden.”

Porsche Sprint Challenge Benelux foto 2De nieuwe Porsche Cayman GT4 RS Clubsport geeft boost aan GT4-klasse

Nieuwe Porsche Cayman GT4 RS Clubsport geeft boost aan GT4-klasse
Nieuw dit jaar is de komst van de Porsche Cayman GT4 RS Clubsport, een wagen die zonder meer een boost zal geven aan de klasse GT4, waar ook de vorige generaties van de succesvolle Porsche Cayman GT4 Clubsport welkom blijven, uiteraard met hun eigen klassement, waarbij de AM-rijders ook weer hun eigen competitie kennen.

“Daarnaast zijn er uiteraard de Porsche 911 GT3 Cup – Type 991 – en de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 –, die in hun eigen klassement strijden, met voor de ‘992’ uiteraard ook een klassement voor de AM-rijders”, gaat Lars Plato verder.

Porsche Sprint Challenge Benelux foto 3“Daarnaast zijn er uiteraard de Porsche 911 GT3 Cup – Type 991 – en de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992", aldus Series Manager Lars Plato

“Wat betreft de rijders die aan de start van de Porsche Sprint Challenge Benelux verschijnen, is het belangrijk te onderlijnen dat iedereen in principe zijn opwachting in onze competitie kan maken”, aldus nog Lars Plato. “Porsche heeft immers een motorsportpiramide waar de Porsche Sprint Challenge Benelux deel van uit maakt. Maar ook de Porsche Track Experience, trackdays en opleidingen op circuit zijn een deel van die piramide en wie wil, kan in onze competitie de overstap van die Porsche Track Experience naar de competitie maken.”

Het eerste evenement is op woensdag 29 en donderdag 30 mei voor de officiële testdag en de eerste competitiedag van de Porsche Sprint Challenge Benelux.

Porsche Sprint Challenge Benelux logo

Porsche Sprint Challenge Benelux foto 4





Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS