Autosport NL • Porsche Carrera Cup Benelux

Porsche Endurance Trophy Benelux ziet Dylan Derdaele en Michael Cool de winst pakken tijdens Zolder-weekend

Uitgegeven door Peter Vader • 15 mei 2023 14:01

Circuit Zolder - Porsche is en blijft hofleverancier van de GT-klassen in het Belcar Endurance Championship en de competitie in de competitie, de Porsche Endurance Trophy Benelux, zorgde tijdens de opener van het seizoen voor heel wat spanning en spektakel. Nadat Dylan Derdaele in de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – van Belgium Racing Team op zaterdag de polepositie behaalde, reed de Limburger op zondag samen met zijn teamgenoot Michael Cool, naar de zege in de eerste race van het seizoen. De tweede afspraak van het seizoen 2023 volgt op 2 en 3 juni op Spa-Francorchamps.

Porsche Endurance Trophy Benelux Circuit Zolder Dylan Derdaele foto 1

Circuit Zolder had één onverwachte bondgenoot tijdens het New Race Festival en dat was het weer. Er werd twee dagen bij heerlijke lentetemperaturen gereden en dat inspireerde de teams en rijders tot attractief racen. Na de kwalificaties, waarin Dylan Derdaele de snelste van het pak bleek, voor Jos Menten, beide voor Belgium Racing. Jan Lauryssen (Q1 Track Racing) tekende voor de derde tijd in de strijd om de snelste chrono.

Op zondag kleurden vooral de beide Belgium Racing Team Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – mee het verloop van de wedstrijd vooraan en zij trokken na een race van drie uur die bol stond van de kleine incidenten, het laken naar zich toe. In de slotfase ging Dylan Derdaele voorbij aan teamgenoot Koen Wauters om zo de eerste zege van het seizoen te behalen. Michael Cool, vaste partner bij het Belgium Racing Team van Dylan Derdaele, was dan ook tevreden: “Ik denk dat we een perfecte wedstrijd gereden hebben, met een wagen die werkelijk als een Zwitsers horloge liep. Dit laat het beste verhopen voor de rest van het seizoen en zeker dan de 24 Hours of Zolder, het voornaamste doel van het seizoen.”

Op minder dan twintig seconden en dat na drie uur wedstrijd, werden Jos Menten en Koen Wauters tweede, voor de RedAnt Racing Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – van Michiel Haverans en Philippe Wils. “Michiel heeft heel goed gereden en ik heb ook alles gedaan wat ik kon”, aldus Philippe Wils na de race. “We hebben het podium in de Porsche Endurance Trophy Benelux gehaald en dat was ook het doel voor het weekend.”

Porsche Endurance Trophy Benelux Circuit Zolder podium foto 2

Strijd achter het podium
Achter de mannen op het podium, maakten twee trio’s de top-5 compleet, met Teunkens-Ooms-Paenen (Q1 Trackracing) op de vierde plek, voor vader en zoon Van Rompuy en Steve Vanbellingen (RedAnt Racing) die dus vijfde werden. “Wij kwamen racen met het oog op onze deelname aan de 24 Hours of Zolder, later dit seizoen en die voorbereiding is echt goed verlopen”, aldus Vanbellingen. “De Porsche is zo’n betrouwbare auto en we zijn er zeker van dat we met onze aanpak goed kunnen eindigen in de klassieker van eind augustus.”

De familie Meurrens, voor het eerst aan de start met een Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 –, maakte de race als zesde volledig, voor Jan Lauryssen en Tommy Rau die met hun bolide van Q1 Trackracing jammer genoeg in een aanrijding betrokken raakten. John De Wilde (Speedlover) reed opvallend genoeg solo de wedstrijd van drie uur, maar moest na een tik van een andere wagen het strijdtoneel verlaten.

Porsche Endurance Trophy Benelux Circuit Zolder foto 3 actiePorsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS