Ovalracing Venray

Nederlands Nascar team: In 2016 Team Raceway Venray in NASCAR Whelen Euro Series

Uitgegeven door Dirk Kempen • 27 oktober 2015 09:26 • Print artikel

Team Raceway Venray wordt het eerste Nederlandse NASCAR team. Het team van Harry Maessen rijdt in 2016 in de NASCAR Whelen Euro Series. Drie autoīs zet het team in, twee rijders zijn al bekend, Barry Maessen en Marko Stipp.


Barry Maessen is een bekende naam in de Nederlandse racerij. Na jarenlang op korte ovals in de hotrod klasse te hebben gereden maakte de coureur uit het Limburgse Ysselsteijn in 2004 de overstap naar de BRL V6. Zijn beste resultaat haalde de Limburger in 2010. toen de klasse onder de vleugels van de Dutch Supercar Challenge reed, werd Maessen vierde in het kampioenschap. Een jaar later, toen de klasse op Raceway Venray reed werd de snelle coureur zelfs derde in het kampioenschap, achter Danny van Dongen en Jacky van der Ende. Sindsdien rijdt Maessen in de LMV8 SuperCup op snelste halve mijls oval van Europa. "We hadden een auto gekocht om te rijden in de NASCAR Whelen Euro Series in 2016," sprak Maessen tegenover RaceXpress.nl. Het originele plan werd uitgebreid. "In Zolder kwamen er nog twee auto's te koop, hiermee vormen we een eigen team." De Nederlander rijdt het hele seizoen in de spectaculaire klasse. "Veel banen zijn nieuw zoals Valencia en Adria, maar sommigen ken ik al zoals Brands Hatch, Zolder en natuurlijk Raceway Venray."


Een van de teamgenoten van Maessen is Marko Stipp. De Duitser reed in de jaren negentig in formulewagens maar heeft sindsdien de overstap gemaakt naar toerwagens en GTīs. In recente jaren heeft Stipp zich ontwikkelt tot een ware Nordschleife specialist. "Bij NASCAR ligt mijn hart," sprak Stipp. "Op Raceway Venray heb ik als voorbereiding twee weekeinden meegereden." Het beste resultaat van Stipp was een achtste plaats tijdens de finalerace in het Hotrod Supercup weekeinde.

Op 4 december is er een testdag van de NASCAR Whelen Euro Series. Of Team Raceway Venray die deadline haalt is nog niet zeker. "We willen de auto eerst testen op de oval in Venray maar we gaan er zeker voor om daar bij te zijn," sloot Barry Maessen af.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS