Ovalracing Venray

Raceway Venray maakt zich klaar voor Euro NASCAR invasie + TIJDSCHEMA

Uitgegeven door Dirk Kempen • 22 juni 2017 08:34

Op 15 en 16 juli staan de, inmiddels traditionele, NASCAR Whelen Euro Series races gepland op Raceway Venray. Dit jaar is het programma anders met een focus op de halve mijls oval.


Nadat de Stockcar F1 en Stockcar F2 een stockcar weekeinde hadden in april, is het in juli tijd voor de lange oval baan. Voor de derde maal is de NASCAR Whelen Euro Series te gast. De coureurs die 'normale' circuit gewend zijn moeten vaak wennen aan de snelle oval baan. De strijd tussen talentvolle nieuwkomers en ervaren mannen staat garant voor spektakel. Voor 2017 zijn de races 10 ronden korter dan voorheen. Hierdoor probeert de organisatie problemen met langzamere coureurs te voorkomen. In eerdere jaren werd er door een achterblijver een crash veroorzaakt met grote gevolgen voor de top coureurs.

null
Naast de NASCAR Whelen Euro Series strijdt de LMV8 Oval Series om de jaarlijkse Eurocup. Patrick van Eck was vorig jaar de verrassende winnaar van de Eurocup na een spannende race. Door een zware crash later in het seizoen keert de snelle Limburger niet meer terug in de klasse. Dit jaar zal dus een nieuwe winnaar komen. Net zoals andere jaren hoort Barry Maessen tot een van de topfavorieten.

Toegangskaartjes voor het evenement kosten € 20 per racedag of € 35 voor het gehele weekeinde.


Winnaars
2015 Elite 1 Race 1 Nicolo Rocca (ITA)
Elite 1 Race 2 Anthony Kumpen (BEL)
Elite 2 Race 1 Philipp Lietz (AUT)
Elite 2 Race 2 Philipp Lietz (AUT)

2016 Elite 1 Race 1 Frédéric Gabillon (FRA)
Elite 1 Race 2 Anthony Kumpen (BEL)
Elite 2 Race 1 Stienes Longin (BEL)
Elite 2 Race 2 Stienes Longin (BEL)


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS