Ovalracing Venray

Raceway Venray, officiŽle thuishaven van Saloon Stockcars: klasse garant voor de nodige actie!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 maart 2018 20:21

YSSELSTEYN Ė Raceway Venray is onlangs benoemd tot een officiŽle partner van de Engelse Saloon Stock Car Association (SSCA). Met deze benoeming wordt het Limburgse circuit een van de Nederlandse thuishavens van deze klasse. De Saloon Stockcar, een klasse die zijn oorsprong kent in Engeland en daar voornamelijk te bewonderen is, was tot 2009 ook actief op het circuit van Raceway Venray. Na jaren van afwezigheid waren ze in 2015 nog eenmaal te gast. In 2018 keert deze klasse weer terug en verschijnen de Saloon Stockcar coureurs maar liefst drie keer aan de start, te weten tijdens de Pinksterraces (21 mei), Finaleraces (28 oktober) en Kerstraces (26 december).

Saloon Stockcars Raceway Venray


Raceway Venray vormt samen met Speedway Emmen en NNO Ter Apel, twee andere Nederlandse oval circuits, de officiŽle Nederlandse thuishaven van deze klasse. Achter de schermen wordt druk gewerkt aan een gezamenlijk kampioenschap.

Over Saloon Stockcars
Saloon Stockcars kenmerken zich door een stalen kooiconstructie passend binnen het originele chassis. Autoís van het type Ford Mondeo, Ford Sierra en Opel Vectra worden hiervoor ingezet. De Saloon Stockcar klasse is een low budget klasse. Waar bij de Stockcar F1 en F2 een duwtje gegeven mag worden bij ingaan van de bocht om van positie te verbeteren, mag er bij de Saloon Stockcars ook contact zijn op de rechte stukken. Een ander groot verschil is dat deze klasse, net zoals de 2ltr. Hotrods, rechtsom rijdt. Deze races staan dus garant voor de nodige actie!

Meer informatie is te vinden op de website: www.racewayvenray.com.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS