Ovalracing Venray

Zware crashes op Raceway Venray geven overwinning Kumpen donkere rand

Uitgegeven door Dirk Kempen • 15 juli 2017 19:10

De eerste NASCAR Whelen Euro Series race op Raceway Venray in 2017 kende drama vóórdat de race was gestart. In de Elite 1 klasse kon Christophe Bouchut niet starten in verband met de crash tijdens de kwalificatie. Tijdens de opwarmronde had Dario Caso technische problemen met zijn stockcar.

Anthony Kumpen had vanaf pole position een goede start. Achter hem kwam Stienes Longin in de problemen. Longin kwam in contact met Frédéric Gabillon. Longin ging in het rond en had veel schade aan de achterkant van zijn auto. Gabillon had veel schade aan de voorkant. Met een snelle reparatie kon PK Carsport voorkomen dat Longin een ronde verloor. Gabillon had meer reparatie nodig maar kon ook, op grote achterstand, zijn race vervolgen.

Bij de herstart reden Borja Garcia en teamgenoot Salvador Tineo Arroyo achter Kumpen. Nadat Tineo Arroyo een touché had met de muur werd de Spanjaard gepasseerd door Alon Day en Marc Goossens. De top vijf bleef erg dicht bij elkaar. Garcia zette Kumpen onder druk. Uiteindelijk zette de Spanjaard de snelste ronde neer wat hem de pole position geeft voor de tweede race.

Een zware crash verstoorde de spannende race. Achterligger Freddy Nordström spinde in bocht vier. Dwars op de baan kon Marc Goossens hem niet ontwijken. De 47-jarige coureur had moeite met uit de auto komen en werd ter controle naar het medisch centrum gebracht. Marko Stipp kon Nordström ook niet ontwijken. Ook de Duitse coureur werd naar het medisch centrum gebracht.

"Garcia was erg snel, ik ben blij dat ik hem achter me kon houden," sprak Kumpen na de race. "Ik heb belangrijke punten voor het kampioenschap gepakt, maar morgen wordt het erg zwaar. Morgen start ik op plaats twee, en Garcia vanaf pole position." De Spanjaard is momenteel de leider in het kampioenschap. "Op deze baan is het erg lastig inhalen," verklaarde Borja Garcia. "Ik heb veel risico genomen maar kwam er niet voorbij, maar morgen heb ik het voordeel!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS