Ovalracing Venray

BelgiŽ en Groot-BrittanniŽ grijpen de macht bij Stockcar World Cup op Raceway Venray

Uitgegeven door Dirk Kempen • 22 augustus 2017 19:05

Waar het vorig jaar een volledig Nederlands feest was tijdens de Stockcar World Cup op Raceway Venray, was het dit jaar anders. Hoewel de Nederlandse rijders goed hun best deden, kwamen ze er niet aan te pas. Vooral in de F1 World Cup werd veel schade gereden waardoor de Nederlanders geen kans hadden. Vele toeschouwers op de volle tribunes waren getuigen hoe een Belg en een Brit met de World Cup naar huis gingen.

null
In de Stockcar F1 World Cup startten Roy Maessen, winnaar 2016, en Frank Wouters, leider in het puntenkampioenschap, vanaf de eerste startrij. Bij de start was het, met 37 auto's, chaos. Twee auto's van het Zuid-Limburgse Pepels Racing waren uitgeschakeld. Bij de herstart ging Maessen direct de pits in. Zichtbaar teleurgesteld moest de lokale rijder opgeven met een technisch probleem. Wouters had een goede start, maar kwam onder druk van Ryan Harrison. In het drukke verkeer ging Wouters in de muur. De Brit Harrison ging hierna naar de leiding en stond deze niet meer af. Nigel Green reed als tweede over de finish. De beste Nederlander was Noord-Hollander Ron Kroonder op plaats drie.

null
Sinds 2001 wordt de World Cup in de huidige vorm verreden. Voor het eerst in de historie van de Stockcar F1 en Stockcar F2 races won er een Belg. Jan Bekkers was het sterkste in de Stockcar Formule 2. Wim Peeters Junior werd tweede in de race. Op de derde plaats eindigde de Schot Gordon Moodie. De vijfvoudig winnaar nam de derde plaats over van Pieter van der Beek in de laatste ronde.

Naast de World Cup reed de Ministox klasse, voor coureurs tot 17 jaar oud in Mini Cooper auto's, om het Europees kampioenschap. Jack Witts won de prestigieuze race. Op 24 september komen de stockcars opnieuw in actie op Raceway Venray ter ondersteuning van de Hotrod Supercup.

Foto's: Tony Sempels & Arno van Heijster

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS