Ovalracing Venray

Voorbeschouwing NASCAR races op Raceway Venray + ENTRY LIST

Uitgegeven door Dirk Kempen • 12 juli 2017 08:11

Komend weekeinde staan er 22 NASCAR auto's aan de start bij de NASCAR Whelen Euro Series. In tegenstelling tot vorig jaar staan er (nog) geen Nederlanders bij. De Belgen zijn goed vertegenwoordigd, zes Belgen komen in actie tijdens de NASCAR races.

Nascar RaceWay Venray
Titelverdediger Anthony Kumpen is de grootste favoriet tijdens de NASCAR races. De kampioen van de seizoenen 2014 en 2016 won al races op het Limburgse circuit. Teamgenoot Stienes Longin won vorig jaar beide races in de Elite 2 klasse. Dit jaar rijdt Longin in de Elite 1 klasse, hier meldde hij zich tijdens de voorgaande weekeinden ook voorin. Een geduchte concurrent voor Kumpen is Frédéric Gabillon. De ervaren Fransman won vorig jaar één race en is ook dit jaar sterk. De LMV8 Oval Series coureurs Jerry de Weerdt en Marko Stipp komen ook in actie op de 800 meter oval baan.

In de Elite 2 klasse won Thomas Ferrando drie van de vier verreden races dit seizoen. Ferrando moest vorig jaar Longin nog voor zich dulden, maar hij geldt dit jaar als favoriet. De Belg Ulysse Delsaux won één race dit seizoen en zal zich op Raceway Venray ook vooraan melden. De derde coureur die vooraan te verwachten is, is PK Carsport coureur Guillaume Dumarey. Dumarey neemt de auto van Kumpen over uit de Elite 1 klasse. De snelle Belg testte eerder dit jaar op het Limburgse asfalt, hij geldt dus niet als een échte rookie.

Op de deelnemerslijst staan nog enkele lege plaatsen. Een van de lege plaatsen is bij Mishumotors, het team van Mirco Schultis. Schultis heeft nauwe banden met Renger van der Zande. Van der Zande reed vorig jaar voor het team in de NASCAR klasse, of de Nederlander in Venray aan de start komt is nog niet bekend.
null

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS