Ovalracing Venray

Geen NASCAR op Raceway Venray in 2018 + KALENDER

Uitgegeven door Dirk Kempen • 7 november 2017 18:17

Raceway Venray heeft, als een van de eerste circuits in Nederland, de kalender voor 2018 gepresenteerd. Zoals elk jaar zijn er veel traditionele races zoals de Paasraces, Pinksterraces en de World Cup. Toch zijn er enkele opvallende veranderingen.

Nascar Whelen Euro Series
Na drie seizoenen NASCAR Whelen Euro Series is het contract met klasse niet verlengd. Of er een andere ovalbaan op de Euro NASCAR zal komen is nog onbekend. De geruchtenmolen draait op volle toeren waarbij de Tours Speedway (een tijdelijke baan op een grote parkeerplaats) vaak genoemd wordt. Op Raceway Venray waren de races spectaculair en er waren, met name in de eerste editie, veel crashes. Anthony Kumpen gaat de boeken in als de meest succesvolle NASCAR Whelen Euro Series coureur op de Nederlandse oval baan. De Belg won drie keer en heeft het officiŽle baanrecord voor de klasse.

Een andere verandering is de toevoeging van de Kerstraces op 26 december. De Kerstraces kennen een rijke historie in de Limburgse stockcar wereld. Voorheen waren deze races op tweede kerstdag in het Limburgse Baarlo. Op het voormalige NACO circuit De Berckt, gesloten in 1998, was dit de seizoensafsluiting met veel publiek en spectaculaire races.


Raceway Venray kalender

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS