Ovalracing Venray

Goed gevulde velden in Stockcar F1 en F2, Hotrod en LMV8 voor Paasraces op Raceway Venray

Uitgegeven door Dirk Kempen • 14 april 2017 20:18

Raceway Venray maakt zich op voor de start van het nieuwe Autospeedwayseizoen. Op tweede Paasdag maandag 17 april komen op het circuit van Raceway Venray aan de Peelweg 47 in Ysselsteyn de welbekende klassen zoals de Stockcar F1 en F2, Hotrod en LMV8 in actie.


Vorig jaar waren de Stockcar F2 Junioren al een aantal keer te gast bij Raceway Venray maar dit jaar komen de aanstormende talenten maar liefs zes keer aan bod. In deze instapklasse voor de jeugd van 12 tot en met 18 jaar bestaat de mogelijkheid om aan het racen te snuffelen met een bolides voor volwassenen. De ene manche wordt gereden door de volwassen coureur en in diezelfde auto wordt de volgende manche gereden door de jeugd. Uiteraard kan dit alleen als deze jeugd goed in de auto past. Ook de 2ltr. Hotrods staan weer op het programma tijdens de Paasraces.

De vrouwen in de Stockcar F2 klasse zijn goed vertegenwoordigt dit jaar. #31 Laura Vervuurt, #65 Nikki Hendriks en #369 Susan Korsten zullen aan de start verschijnen. Laura Vervuurt start dit jaar aan haar tweede seizoen. Vorig jaar stapte de toen nog onervaren coureur in haar Stockcar. Naarmate het seizoen vorderde kreeg ze de smaak te pakken en kon ze zelf meerijden in het middenveld.

In december 2015 heeft Susan Korsten besloten om Nikki Hendrik te gaan versterken in de Stockcar F2 klasse. Ze stelde haar dreamteam samen en kocht een Stockcar. Gedurende de eerste wedstrijd zal ze in de oude auto van Chris Hendriks rijden die ze van de winter heeft overgenomen. Dit kan niet anders als een succes worden.


Na een aantal jaar kunnen we de vijfvoudig kampioen Rien Rutjens opnieuw bewonderen in de Stockcar F1 klasse. Tevens zal Wesley Schaap zijn comeback maken op de ľ Mile Oval.

De poorten gaan op maandag 17 april om 08.00 uur open, waarna om 9.00 uur de eerste vrije trainingen beginnen. Het wedstrijdprogramma begint om 11.40 uur met de Ukke Pukke races en de finales starten rond de klok van 16.00 uur.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS