Ovalracing Venray

Nieuwe datum voor NASCAR Whelen Euro Series op Raceway Venray

Uitgegeven door Dirk Kempen • 25 oktober 2016 08:37

Op Raceway Venray onthulde circuit directeur Harry Maessen het eerste nieuws voor 2017. De NASCAR Whelen Euro Series komen niet meer in actie tijdens de pinksterraces, maar krijgen een nieuwe datum. Op 15 en 16 juli 2017 rijden de krachtige late model stockcars op de snelle halve mijls oval van Raceway Venray.


De nieuwe datum is een verassing, in recente jaren werd er nooit gereden in juli op Raceway Venray. Op 14 en 15 juli komen meer stockcars in actie op de halve mijls oval. Naast de NASCAR Whelen Euro Series komt ook de LMV8 Oval Series in actie. Ander nieuws voor de klasse kwam uit Frankrijk. De organisatie heeft laten weten niet langer te rijden op de oval in Tours. Deze oval, een tijdelijke constructie gebouwd op een parkeerplaats, werd door de coureurs als te gevaarlijk beschouwd.

Hoe de kalender voor Raceway Venray en de NASCAR Whelen Euro Series er verder uit gaat zien is nog onbekend. Bekend is wel dat de Europese NASCAR klasse terug zal keren op Brands Hatch. Daarnaast is de klasse in de laatste fase van onderhandeling voor Circuit Zolder en Adria.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS