Ovalracing Venray

Team Kuypers en Patrick Kessels verdelen de buit in de LMV8 op Raceway Venray

Uitgegeven door Dirk Kempen • 19 april 2017 11:49

Tijdens de traditionele Paasraces op Raceway Venray startte de LMV8 Oval Series haar seizoen. Voor de negentien deelnemers zijn er sinds het einde van het seizoen nieuwe regels ingevoerd. De belangrijkste nieuwe regel is de invoering van een kwalificatie waarmee de startopstelling van de eerste race wordt bepaald.


Jos Kuypers startte het seizoen als snelste in de kwalificatie. De coureur, die niet aanwezig was tijdens de testdag, startte de eerste race vanaf pole position. Naast de snelle Brabander startte naast Nick Aerts. Barry Maessen kwam met een nieuwe auto aan de start. De kwalificatie voor Maessen in een Amerikaans LFR chassis was snel voorbij. De GM motor ontplofte tijdens een van de snelle ronden.

In de eerste race had Kuypers een goede start, de voormalig rallycross kampioen nam direct afstand op Aerts en de rest van het veld. Patrick Kessels kwam snel voorbij de Amerikaan Dennis Sargent en Aerts om de achtervolging op Kuypers in te zetten. Sargent zorgde voor de eerste neutralisatie. Onder druk van de Duitser Patrick Heckhausen ging Sargent hard in de muur. De Amerikaan kwam ongedeerd uit zijn auto. Aerts viel langzaam door het veld en vormde een lange trein coureurs. In de trein probeerde Mike Kessels, zoon van Patrick Kessels, Colin White in te halen. De Brit kwam in de muur en ook Ralph Verberkt was erbij betrokken. Met de hulp van de medische dienst kwam White uit zijn auto. Achteraf bleek de Engelsman een gekneusde pols te hebben. Mike Kessels werd door deze crash uitgesloten van de tweede race. Kuypers won de eerste race, voor Patrick Kessels en Aerts.


Voor de tweede (en derde) race werd de startopstelling bepaald op basis van de snelste ronde. Patrick Kessels startte hierdoor vanaf pole position, naast Jos Kuypers. Nieuwkomer Jeroen Hermans startte opvallend op de derde plaats. De tweede race verliep gemoedelijk. Hoewel Kuypers snel onderweg was, kwam hij niet voorbij Kessels. Hermans op de derde plaats moest zijn meerdere erkennen in Verberkt. In de tweede helft van de race was Jeroen van Eerd, teamgenoot van Kuypers, bezig aan een opmars. In zijn snelle Dodge Challenger ging Van Eerd snel voorbij aan Hermans en Verberkt. Goed stuurwerk voorkwam dat Marko Stipp de muur in ging. De Duitser had een lekke band op het snelle rechte stuk maar bereikte de pits.


Voor de finale waren het opnieuw Kuypers en Patrick Kessels die vooraan startten. Dit keer was het Kessels die snel onderweg was maar niet voorbij Kuypers kwam. Dit gaf Van Eerd de kans om aan te sluiten, de coureur uit Veldhoven kon geen bedreiging voor Kessels vormen. In het middenveld werd het opnieuw erg druk. Patrick Heckhausen voerde ditmaal de trein aan en coureurs gingen dikwijls zij-aan-zij door de bocht. Mike Kessels werd in de trein op een ronde gereden door Kuypers en Patrick Kessels. Hierbij ging het mis voor de familie Kessels. De zoon raakte de auto van zijn vader waarbij vooral de vader hard in de muur ging. Patrick werd ondersteund door de hulpdiensten en werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De race werd lange tijd stilgelegd maar op het einde voor enkele ronden hervat. Team Kuypers scoorde haar eerste dubbel overwinning van het seizoen met teambaas Jos Kuypers en Jeroen van Eerd vooraan. Ralph Verberkt werd derde.

Jos Kuypers voert het kampioenschap aan na het eerste raceweekeinde. Op 5 juni keert het kampioenschap terug op Raceway Venray. Tijdens de aankomende races op 29 en 30 april is de baan exclusief voor de Stockcar Fomule 1 en Formule 2./Foto's: Tony Sempels

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS