Ovalracing Venray

Voormalig GP2-rijder Borja Garcia wint op Raceway Venray

Uitgegeven door Dirk Kempen • 16 juli 2017 19:54

De afsluitende NASCAR Whelen Euro Series race op Raceway Venray was voor de Elite 1 klasse. Borja Garcia had de beste uitgangspositie. De voormalig GP2 en Superleague Formula coureur verzilverde zijn overwinning en deed daarmee belangrijke zaken voor het kampioenschap.

null
Bij de start van de race sloot Anthony Kumpen aan, achter Garcia. Stienes Longin kwam onder druk van Frťdťric Gabillon. De jonge Belg hield de ervaren Fransman achter zich. Na enkele ronden liep Garcia uit op Kumpen. Longin sloot, op zijn beurt, aan bij Kumpen. De jongere PK Carsport coureur leek zelfs sneller te zijn dan zijn teamgenoot. Het lukte Longin echter niet om de tweevoudig kampioen voorbij te gaan.

Halverwege de race kwamen Thomas Ferrando en Christophe Bouchut met elkaar in contact. Beide auto's hadden veel schade. De klap van Bouchut was erg hard en de Fransman had moeite bij het uitstappen van de auto. Na Stienes Longin was Marc Goossens de beste Belg. Goossens was, na de harde crash een dag eerder, weer ingestapt in de auto. Het team had hard gewerkt om de auto op de baan te krijgen. Goossens eindigde op de zevende plaats voor het Braxx Racing team.

Borja Garcia staat nog bovenaan het kampioenschap. Anthony Kumpen is opgeklommen naar de tweede plaats, hij heeft evenveel punten gescoord als Alon Day. De volgende race van de NASCAR Whelen Euro Series is op 29 en 30 juli op de Hockenheimring.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS