Ovalracing Venray

Zware races voor LMV8 Oval Series coureurs tijdens Stockcar Weekend

Uitgegeven door Dirk Kempen • 30 april 2017 16:31

Tijdens het raceweekeinde voor de Stockcar F1 en Stockcar F2 op Raceway Venray startten ook enkel LMV8 Oval Series rijders. Milou Mets maakte haar debuut in de Stockcar F1 klasse met Pepels Racing. In de Stockcar F2 klasse reed Amerikaan Dennis Sargent voor de eerste keer mee.


Milou Mets nam vier jaar geleden afscheid van de stockcars na vijf jaar in de Stockcar F2 gereden te hebben. Daarvoor reed de 27-jarige dame sinds haar achttiende in, onder andere, bangerstox en ministox. "Het was erg lastig in de F1," sprak Mets tegenover Racexpress.nl. "De auto heeft lang stilgestaan, en we zijn op zoek naar de juiste afstelling." Voor de Zuid-Limburgse was het de eerste keer in de koningsklasse van de stockcar sport. "In de Stockcar F2 kun je redelijk makkelijk de auto onder controle houden, de Stockcar F1 is heel anders," vervolgde Mets. "De Stockcar F1 is zwaar en erg krachtig, je moet echt voorzichtig zijn." In de negende race van het weekeinde leek Mets op een overwinning af te stormen voordat Tom Harris (wereldkampioen 2013) haar voorbij ging.


Voor de Amerikaan Dennis Sargent was het Europese stockcar racen helemaal nieuw. Waar hij normaal gesproken in een late model stockcar stapt bij Hendriks Motorsport, stapte hij nu in een Stockcar F2. "Het is heel anders dan wat ik gewend ben," vertelde Sargent. "In de Verenigde Staten reed ik ook op 400 meter oval banen, maar met late model stockcars," vervolgde de Amerikaan. "In deze klasse moet worden gebeukt, dat past niet helemaal bij mijn rijstijl."

Tijdens het Stockcar Weekend kwam de LMV8 Oval Series niet in actie. De klasse keert terug op de 800 meter oval op 5 juni tijdens de traditionele Pinksterraces. Naast de LMV8 Oval Series, Stockcar F1 en Stockcar F2 komen de National Hotrod en BMW 325i Cup in actie.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS